Зерносоюз – спілка працьовитих

– Наше ТОВ “Юнігрейн-Агро” групи компаній “Кернел” працює близько десяти років, у Лубенському районі – з 2006-го. Головне підприємство – в Семенівському районі, а тут – філіал. Маємо в обробітку 5 тисяч гектарів землі, – розповідає директор ТОВ Сергій Черевишник. – Займаємось рослинництвом, вирощуючи зернові, бобові, технічні культури. З весни 2012 року плануємо зайнятись буряківництвом.

– Ведемо виробничу діяльність на землях кількох сільрад – Михнівської, Ісківецької, Вищебулатецької, Шершнівської, Березівської, Новооріхівської. Зараз у нас понад 1600 пайовиків. За оренду паїв платимо 5 відсотків вартості земельної частки. У грошовому еквіваленті це приблизно по 2–2,5 тисячі гривень. Працівників у нас у середньому 100–110 людей, у весняно-літній період – понад 160, – продовжує розповідь директор агроформування.

Виробничих підрозділів тут небагато – польові стани, тракторний двір, тік і контора. Пізньої осені та взимку найбільш людно на тракторному дворі, де розміщені техніка, автогаражі й добротна майстерня. Дрібні ремонти агрегатів фахівці проводять самостійно.

– Рік, що минув, був для нас досить вдалим, хоч видався важким і нестандартним, – підсумовує Сергій Черевишник. – Весна була складна, без дощів, осінь для посіву теж нелегка. Зараз все залежатиме від того, як перезимують озимі. Хоча вони в задовільному стані, й ми вже розуміємо – якщо у лютому-березні все складеться добре, то будемо з хлібом. Люди вболівають за свою справу, тому є хороші результати в одвічній хліборобській праці.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.