Наполегливість увінчалася успіхом

Але у період кризи 2008 року постало питання виживання самого державного підприємства, оскільки ПДАА далі не могла його утримувати, розповідає директор ДП СП “Ювілейний” Ніна Березницька. Численні звернення сільської та районної рад до Мінагрополітики України і сприяння обласної влади вирішенню питання розпаювання земель дали свій результат. Уже в 2009 році агроформування було розділене на навчально-дослідну базу ПДАА та державне сільгосппідприємство з його нинішньою назвою. Подальші звернення до Мінагрополітики сприяли позитивному вирішенню питання, тож у цьому році більш як 1,5 тисячі гектарів земель “Ювілейного” були розпайовані, ще 500 гектарів передано сільській раді як землі запасу.

Перші 30 мешканців села Бречківка отримали свої Державні акти на право власності на земельні паї. Селянам їх вручали голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко, голова Полтавської районної ради Василь Степенко, голова райдержадміністрації Володимир Павленко. Вітаючи присутніх із отриманням Державних актів та з прийдешнім Новим роком, керівник області зазначив, що загалом в Україні не розпайованих земель державних сільгосппідприємств – близько 600 тисяч гектарів, є ще кілька таких і в Полтавській області. Олександр Удовіченко також підбив підсумки року, що минає, визначивши головні досягнення та пріоритети й наголосивши, що Полтавщина займає лідируючі позиції серед регіонів України.

Загалом земельні паї отримали 307 селян. За виготовлення Державних актів заплатив інвестор, тож їх власникам документи передано безкоштовно – як подарунок напередодні Нового року.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.