Підсумки і перспективи

Головне ж завдання – вийти на 100-відсоткові показники 2010 року. Керівник області висловив вдячність фахівцям аграрної галузі за цьогорічний понад п’ятимільйонний урожай зернових. Нині необхідно ефективно розпорядитися вирощеним, створити сприятливі умови сільгоспвиробникам для відновлення тваринництва. Звісно, для цього потрібна державна підтримка, але ті кроки, які вже зроблено в області в цьому напрямку, – 19 інвестиційних проектів і майже мільярд гривень інвестицій – вселяють надію, зазначив Олександр Удовіченко. Голова облдержадміністрації також зупинився на необхідності своєчасної виплати заробітної плати бюджетникам та наголосив, що в Новий рік треба увійти зі своєчасно прийнятими місцевими бюджетами.

На обліку в органах соціального захисту населення нині перебувають майже 80 тисяч інвалідів, а це близько 5% населення Полтавщини. Про стан виконання в області заходів щодо соціального захисту інвалідів доповідала начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко. Вона, зокрема, зазначила, що здебільшого соціальні об’єкти облаштовані пандусами, проте останні часто не відповідають нормам. У 29 районах працюють служби соціального таксі, діють пункти прокату технічних засобів реабілітації, функціонують 5 центрів реабілітації для дітей-інвалідів. Проте проблеми інвалідів повністю не вирішені. Загалом соціальними послугами забезпечено 108 тисяч мешканців області, близько 20 тисяч ветеранів та інвалідів обслуговуються вдома. В системі соцзахисту працюють 14 будинків-інтернатів, де перебувають 2400 підопічних.

Про стан реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення та проведення пенсійної реформи доповів начальник головного управління Пенсійного фонду України в Полтавській області Валерій Руденко. Він зазначив, що в цьому році надходження від платників податків області до ПФ збільшилися на 17%. Збільшився й відсоток самофінансування виплати пенсій – з 58,7% у січні цього року до 74% у листопаді. При цьому повільно здійснюється погашення боргів зі сплати єдиного та страхового внесків підприємствами-боржниками. Недоїмка з їх сплати становить 10,7 мільйона гривень.

Підсумки роботи з цивільного захисту населення області в 2011 році та визначення основних завдань на 2012 рік підбив начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Михайло Андрусенко. Він, зокрема, наголосив, що роботи з вивезення з області та утилізації непридатних отрутохімікатів продовжаться і в наступному році.

 У роботі колегії взяли участь голова обласної ради Іван Момот та головний консультант управління з питань регіональної політики Адміністрації Президента України Олег Шепетін.

Із розглянутих питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.