Реєстрація на ЗНО розпочнеться 1 січня

Олександр Сидоренко, зокрема, повідомив про особливості цьогорічного ЗНО. Так, до переліку предметів додалася всесвітня історія, і тепер бажаючі стати студентами мають можливість обрати максимум чотири тести з десяти тих, що пропонуються: біологія, фізика, історія України, українська мова і література, іноземні мови, всесвітня історія, математика, географія, російська мова, хімія. Ще одне нововведення – підвищується мінімальна кількість балів із профільних предметів до 140. Тестування, на які реєструються найбільше учасників, оскільки сертифікати з таких предметів вимагаються більшістю ВНЗ, – з української мови і літератури, математики, історії України – проходитимуть у дві сесії.

Реєстрація на ЗНО, підкреслив Олександр Сидоренко, триватиме з 1 січня до 20 лютого 2012 року. Абітурієнт реєструється  на сайті Українського центру оцінювання якості освіти або Харківського регіонального центру.

– Кожний самостійно реєструється, заповнює і роздруковує форму, додає копію паспорта або свідоцтва про народження, довідку з навчального закладу або копію атестата, 2 фотокартки і надсилає поштою до Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти. Сертифікати абітурієнт теж отримає поштою. Кожний, хто зареєструється, отримує спеціальний код і доступ до своєї персональної сторінки. Тож тим, кому буде потрібна допомога з реєстрацією, її нададуть в інформаційних пунктах і в школах, – наголосив фахівець.

Тестування буде організоване на базі 9 вищих і 6 загальноосвітніх закладів Полтави. За попередніми розрахунками, в обласному центрі ЗНО складатимуть близько 5,5 тисячі осіб із Полтави, Полтавського, Диканського, Карлівського, Кобеляцького, Котелевського, Машівського, Новосанжарського, Решетилівського, Чутівського районів. Пункти тестування, як і торік, будуть створені в Кременчуці, Лубнах, Миргороді й Гадячі. Тестування триватиме з 15 травня до 7 червня 2012 року.

Сертифікати минулих років при вступі до вузів у 2012 році будуть дійсними. Загалом на Полтавщині цього року очікується близько 13 тисяч бажаючих пройти ЗНО.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.