Вартість проїзду на приміських маршрутах знизиться

За словами Володимира Оніщенка, перевірки показали, що приватні підприємці-перевізники неправомірно нараховували на тариф, затверджений розпорядженням голови облдержадміністрації, податок на додану вартість, адже самі не є його платниками. Двох перевізників за такі дії оштрафували.

У поточному році обласним тервідділенням АМКУ також розпочато 28 справ про порушення конкурентного законодавства на ринках житлово-комунальних послуг, зокрема пов’язаних із створенням ОСББ. Зокрема, у Хоролі житлово-комунальні послуги населенню надавала організація, яка не мала ліцензії, обгрунтованих і затверджених тарифів. На сьогодні порушення припинене, споживачам, які оплатили послуги за завищеними тарифами, зроблено перерахунок. Порушено справу стосовно ПАТ “Полтавський турбомеханічний завод”, котельня котрого забезпечує теплом мешканців одного з мікрорайонів обласного центру. Зокрема, на підприємство було накладено штраф у розмірі 34 тисячі гривень та зобов’язання встановити споживачам за власний рахунок лічильники газу, води, теплової енергії, що товариство повністю виконало.

Найбільш резонансною в цьому році була справа щодо встановлення завищених тарифів автоперевізниками Полтави. Зусиллями тервідділення АМКУ тариф був зменшений з 2 грн до 1,75 грн. Користувачі послуг автоперевізників обласного центру внаслідок цього зекономили майже 7,5 мільйона гривень. Перевізників оштрафовано більш ніж на 125 тисяч гривень.

Загалом у році, що минає, тервідділенням розпочато 135 справ про порушення конкурентного законодавства, стільки ж порушень припинено. На порушників накладено штрафів на загальну суму майже 1,5 мільйона гривень, з яких вже сплачено близько 1 мільйона 200 тисяч.

Володимир Оніщенко наголосив, що економічний ефект від припинених порушень на 1 грудня ц.р. становить майже 25 мільйонів гривень, діяльність Полтавського обласного теруправління АМКУ було визнано кращою на теренах України. Він відповів на запитання журналістів та інтернет-користувачів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.