Стабільне виробництво, соціальна відповідальність

– Наприкінці 1990-х, коли фактично занепала система колективного господарювання на селі, наше підприємство теж опинилося на межі руйнації, – розповідає директор ТДВ Станіслав Козленко. – Щоб якось вижити, ми брали в оренду землю, навіть створили власну свиноферму. Потім відбулося акціонування, але до суттєвого поліпшення ситуації все це не призвело. І лише потужні інвестиції, вкладені в реконструкцію підприємства у 2002 році, дали нашому заводу по суті нове дихання. Уже на початку 2004 року ми випустили першу партію олії, а в 2006-му – вийшли на проектну потужність.

Варто зазначити, що продукція Зіньківського комбікормового заводу виготовляється на замовлення ТОВ “Укролія” і реалізується як на вітчизняних, так і на закордонних ринках. А про її високу якість свідчать відповідні сертифікати системи управління якістю – ДСТУ ISO 9001:2009 та ДСТУ ISO 22000:2007 – це європейські вимоги з безпеки якості харчових продуктів.

ТДВ “Зіньківський комбікормовий завод” має екологічно чисте, практично безвідходне виробництво. Тут усьому знаходять застосування. Скажімо, макуху частково реалізують на експорт, решту продають комбікормовим заводам області й України. Близько 1% соняшникового лушпиння використовують для власних технологічних потреб та для опалення промислових приміщень, інше продають за укладеними контрактами підприємствам із виготовлення паливних брикетів і пілетів.

– Сировина для переробки надходить із сільгосптовариств Полтавської та сусідніх областей за централізовано укладеними угодами. Дефіцит соняшнику частково відчувається лише напередодні збирання нового урожаю, – каже Станіслав Козленко. – Але виробничий процес на заводі не припиняється й тоді, бо товариство має ще й сертифікацію зерноскладу, а отже, може працювати як елеватор, надаючи сільгосппідприємствам послуги з очистки, досушування та зберігання зерна ранніх і пізніх сільськогосподарських культур.

Тут упевнено дивляться у майбутнє, постійно працюють над удосконаленням виробництва, оновлюють обладнання, нарощують обсяги випуску продукції. Наприклад, торік виробили олії на 10% більше, ніж у 2009 році. Цьогоріч теж збільшать обсяги виробництва. У перспективі – будівництво нових потужностей для рафінації олії.

Звісно, реалізація таких досить амбітних планів потребує не тільки фінансових інвестицій, а й зусиль трудового колективу підприємства, на якому працюють 160 фахівців, які мають повний соціальний пакет. Тут організовано літнє оздоровлення працівників і їхніх сімей на Азовському та Чорному морях, колективні поїздки на Сорочинський ярмарок, працівники також мають можливість щомісяця купувати по 10 кілограмів олії за пільговими цінами. Соціальна допомога надається працівникам підприємства при одруженні, народженні дітей… Словом, і в біді, й у радості звертаються люди до керівництва заводу, сподіваючись на ділову пораду чи фінансову підтримку, й отримують її. А ще – на території ТДВ кілька років тому власними силами заклали хороший фруктовий сад. Тож, починаючи з ранньої весни й до пізньої осені, члени трудового колективу ласують черешнями, шовковицею, абрикосами, яблуками, сливами, грушами…

За словами директора Зіньківського комбікормового заводу, з наступного року на підприємстві розпочнеться реконструкція і добудова побутового корпусу, де будуть передбачені комфортні умови для обслуговування та відпочинку заводчан. Нині ж тут закінчують благоустрій території: облаштували тротуари, клумби для квітів, виконали капітальний ремонт проїжджої частини. І в усьому, що зроблено, відчувається особливе ставлення, особлива теплота й повага до колег, до підприємства.

– Практично про кожного нашого працівника можна сказати добре слово, – вважає Станіслав Козленко, – але передовсім на нього заслуговують такі висококваліфіковані фахівці, як головний інженер заводу Олексій Григоренко, котрий пройшов усі щаблі оволодіння виробництвом: від слюсаря – до інженера. Успішна робота підприємства не можлива без чіткого обліку, який на високому рівні налагодила головний бухгалтер Людмила Кальченко. Заслуговують на похвалу й бригадир слюсарів Олександр Бульбах та слюсар цеху фасування продукції Сергій Лейко, завідуюча лабораторією Валентина Дощенко й інші заводчани.

З такими висококласними спеціалістами можна вирішувати будь-які питання й реалізовувати поставлені завдання, переконаний керівник підприємства.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.