Сільська бібліотека – центр життя громади

Діти, уперше завітавши до бібліотеки, поринають у безмежний світ книги, знайомляться з яскраво оформленими виставками. Учні середнього та старшого шкільного віку з цікавістю відвідують бібліотеку, тому що тут не лише можна взяти і почитати хорошу книгу. Бібліотекар Варвара Павлівна Бондус, яка п’ять років тому практично відновила сільську книгозбірню, завжди поцікавиться успіхами у навчанні, захопленнями своїх юних читачів. У її полі зору – робота з молоддю, школярами, виховання в них етичних, моральних, духовних цінностей.

Нині фонд бібліотеки налічує понад 5 тисяч примірників, вона стала справжнім острівцем духовності для більш ніж 500 жителів села Копили. Бібліотека для нас – перший помічник в освіті, професійному становленні, організації дозвілля, а найголовніше – вона доступна та безкоштовна. Крім художньої, публіцистичної, наукової та іншої літератури, тут є чимало періодичних видань, які нині може передплатити далеко не кожен. Найбільшим попитом у читачів бібліотеки, користуються, зокрема, газети “Зоря Полтавщини”, “Вісті”, “Сімейна газета”, дитяча газета “Журавлик”, журнал “Перець”…

Двері сільської книгозбірні завжди відкриті для всіх. Тут проводяться дитячі ранки, вікторини, тематичні вечори, бібліографічні огляди, диспути, книжкові виставки, різні масові заходи. Сільську бібліотеку по праву можна вважати оберегом культури на селі, який ми обов’язково маємо зберегти.

Тетяна ГОЛОВАНЬ,

с. Копили

Полтавського району.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.