“Діагностичний центр” якості освіти

– Головна мета заходів – роз'яснити керівникам навчальних закладів про діяльність створеної у квітні цього року Указом Президента України Державної інспекції навчальних закладів України та надати методичну допомогу для забезпечення високої якості освіти, визначити слабкі місця і проблеми системи української освіти, шукати шляхи їх вирішення, бути “діагностичним центром”, а не каральним органом, – наголосив Юрій Дудник.

Він також запевнив, що робота створеної інспекції налаштована на рішучу боротьбу з неякісною освітою.

– Вноситимемо пропозиції Державній атестаційній комісії стосовно анулювання ліцензій, якщо вузи мають низький рівень кадрового забезпечення, недостатню навчально-методичну базу, проблеми з лекційним навантаженням на викладачів, а також низький рівень успішності студентів, який виявили після написання міністерських контрольних робіт, – повідомив Юрій Дудник.

Голова ради ректорів ВНЗ III – IV рівнів акредитації Полтавського регіону, ректор ПНТУ ім. Ю. Кондратюка, депутат обласної ради Володимир Онищенко акцентував увагу присутніх на ефективності співпраці експертних рад Державної атестаційної комісії з Державною інспекцією навчальних закладів. Це, на його думку, сприяє усуненню недоліків у освітній сфері, підвищенню рівня надання якісної освіти та конкурентоспроможності випускників вищих навчальних закладів на ринку праці. До речі, Володимир Онищенко сам є членом Державної акредитаційної комісії України та головою експертної ради з економіки при ДАК України.

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль підкреслив, що реформування освіти триває. Якісні зміни у цій галузі можливі й завдяки тісній співпраці влади з радою ректорів та керівниками, науково-педагогічними колективами навчальних закладів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.