Замість довгобуду – сучасна лікарня

У роботі комісії взяли участь начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак, голова Лохвицької райдержадміністрації Анатолій Заславець, голова районної ради Любов Кирієвська.

До початку пленарної частини засідання депутати оглянули приміщення дитячої районної лікарні, будівництво якої розпочато у 1994 році, а завершилося сьогодні, поспілкувалися з медпрацівниками та будівельниками. Як поінформував головний лікар Лохвицької ЦРЛ, депутат обласної ради Віктор Бурлей, загальна вартість будівництва становить понад 21 млн грн – це кошти державного, районного, обласного бюджетів та позабюджетні ресурси. Лише у цьому році на будівельно-монтажні роботи виділено понад 8 мільйонів гривень. Лікарня розрахована на 60 ліжок. У 2007 році було введено в експлуатацію першу чергу об’єкта. У будівлі, окрім лікарні, функціонуватимуть дитяча поліклініка, пологовий будинок, стоматологічна поліклініка. Щодо нового медичного обладнання, то воно вже закуплене.

Обговорюючи питання, голова комісії Михайло Виноград, депутати Леонід Куроєдов, В’ячеслав Ждан, Катерина Орос акцентували увагу на ефективному використанні наявних площ, впровадженні сучасних лікувальних методик та інформаційних технологій, кадровому забезпеченні лікарняного закладу. Депутати відзначили, що спільна діяльність райдержадміністрації, районної ради, адміністрації центральної районної лікарні, яка спрямована на розвиток галузі охорони здоров’я у Лохвицькому районі, дає добрі результати. Стосовно якості виконаних будівельниками робіт, на думку депутатів, є певні недоліки, які мають бути усунуті до початку 2012 року.

Про хід виконання Програми економічного і соціального розвитку області на 2011 рік в частині галузі охорони здоров’я доповів начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак. Для надання планово-консультативної допомоги жителям сільської місцевості обласними фахівцями здійснено 1018 виїздів в міста та райони області. У контексті питання про хід виконання обласної Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Полтавської області на 2011 рік Віктор Лисак поінформував, що для поліпшення медичного обслуговування жителів села створюється мережа сільських амбулаторій практики сімейної медицини, відбувається їхнє матеріально-технічне оснащення. Нині на селі працюють 26 амбулаторій та 3 дільниці сімейної медицини. У 280 медичних закладах здійснено ремонти приміщень, на які витрачено понад 3 млн грн.

Під час засідання комісія схвалила проект обласної цільової Програми інформатизації системи охорони здоров’я на 2012 – 2016 роки, яка передбачає забезпечення ефективного управління сферою охорони здоров’я на основі використання інформаційно-комунікаційних технологій, оптимізацію бюджетних витрат. Йдеться про створення електронного медичного документообігу в установах та закладах охорони здоров’я області, що позитивно позначиться на якості медичних послуг.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.