Європейське визнання оржицьких аграріїв

Оскільки агрофірма є племрепродуктором із розведення великої білої м’ясної породи свиней та української чорно-рябої молочної породи корів, то тут значна увага приділяється селекційно-племінній роботі. Водночас високу продуктивність тваринницького стада забезпечує й міцна кормова база. Агрофірма має власний комбікормовий міні-завод і голландські кормозмішувачі, де окремо для кожної вікової групи худоби готують збалансовані корми. Про високу якість останніх свідчить такий факт, що, скажімо, сінаж із “Оржицької” возили на своєрідну виставку-конкурс в Австрію і там за 100-бальною шкалою визначили – цей продукт за якістю найкращий серед інших європейських аналогів. Середньодобовий приріст свиней, а їх цього року в господарстві – 6 тисяч голів, становить близько 800 грамів. У наступному році планують наростити свинопоголів’я до 8 тисяч, хоча, за словами Володимира Несена, попит на племінний молодняк є лише тоді, коли підвищується ціна на товарних свиней. А от виробництво молока – завжди справа прибуткова. До речі, цього року в господарстві його планують надоїти по 7 тисяч кілограмів на кожну фуражну корову. Таких високих надоїв тут досягли завдяки застосуванню протягом усього року технології силосно-сінажного типу годівлі корів. Останні кілька років у господарстві значні кошти вкладали в модернізацію та реконструкцію тваринницьких ферм, обладнали їх молокопроводами, кормовими столами, збудували сучасний доїльний зал, 300 корів перевели на безприв’язне утримання. Оскільки агрофірма виробляє молоко вищого ґатунку, його ось уже протягом 16 років закуповує Лубенський молокозавод. Такою надійною і стабільною співпрацею задоволені обидві сторони, як, до речі, й партнерством із Глобинським м’ясокомбінатом.

У поточному році сільгосппідприємство суттєво поповнило машинно-тракторний парк високопродуктивною технікою німецького виробництва, придбали зернозбиральний комбайн і трактор фірми “Клас”, силосозбиральний комбайн “Ягуар”. Мають і два потужних преси для заготівлі сіна.

Звісно ж, усі надбання й досягнення “АФ “Оржицька” – це результат щоденної копіткої праці всього трудового колективу агрофірми.

Керівництво СТОВ “АФ “Оржицька” усвідомлює всю повноту відповідальності за землю, на якій господарює, за майбутнє свого краю. Тут із розумінням ставляться до проблем місцевої громади й у всьому допомагають, тож невипадково соціальна сфера села Тарасенкове, де базується господарство, фактично перебуває на утриманні агрофірми і є однією з кращих у районі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.