Напередодні новорічних свят

З цією метою передбачені заходи в навчальних закладах, а також обласні, міські та районні. Вони проводитимуться з урахуванням вікових особливостей дітей та захоплень і досягнень. Ціла низка заходів спланована для сімей, які потребують першочергової соціальної уваги й підтримки.

Цикл зимових свят стартує на день Святого Миколая в обласному академічному театрі ляльок, а головну ялинку області відкриють 27 грудня в академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. М.В.Гоголя. Основним місцем проведення обласних заходів стане центр естетичного виховання учнівської молоді.

З обласного бюджету на проведення обласних новорічних заходів буде використано понад 1 мільйон 300 тисяч гривень. Подарунки на них отримають понад 8,5 тисячі дітей. За даними відділів (управлінь) освіти райдержадміністрацій, міськвиконкомів, за рахунок коштів місцевих бюджетів та залучених додаткових надходжень і спонсорських коштів до дня Святого Миколая, Нового року та Різдва Христового отримають подарунки близько 114 тисяч дітей.

Від обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності буде забезпечено солодощами більше 138 тисяч дівчаток та хлопчиків, батьки яких є застрахованими особами. Облдержадміністрацією заплановані заходи і з зимового оздоровлення дітей. У першу чергу – сиріт та без батьківського піклування.

Йшлося на апаратній нараді й про стан оплати праці на підприємствах, в установах та в організаціях області. Згідно зі статистичними даними фонд оплати праці на Полтавщині протягом року збільшився на 23 відсотки, або на 178 мільйонів гривень, середня заробітна плата штатного працівника області за жовтень 2011 року становила 2583 гривні. Порівняно з відповідним періодом минулого року її рівень зріс на 18 відсотків. Тенденція до збільшення спостерігалася в усіх галузях економіки області. Протягом року заборгованість із виплати заробітної плати зменшилася на 9,7 мільйона гривень (36,9 відсотка) і на листопад склала 16,6 мільйона гривень.

З обговорених питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.