Лісові красуні з електрочипами

А тому, зазначають лісівники, потреби населення в новорічних красунях вони забезпечать повністю. Цьогоріч планують реалізувати понад 80 тисяч штук хвойних дерев.

Проте в цей час зростає ймовірність незаконних рубок, що може завдати значної шкоди лісовому господарству. Відповідно до наказу Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства “Про посилення на території області охорони хвойних насаджень від незаконного вирубування в передноворічний період 2012 року” організовані спеціальні бригади та встановлені пости. За одну самовільно вирубану ялинку сума штрафу становить від 85 до 170 гривень. Але окрім цього порушник сплачує завдані лісовому господарству збитки:  від 189 до 1753 гривень. Крім того, продаж ялинок буде проводитися винятково з обов’язковим чипуванням. На самих деревах будуть спеціальні бирки, що міститимуть інформацію про походження хвойного насадження. Зняти їх без пошкодження дерева буде неможливо. При цьому введення електронного обліку не вплине на вартість новорічних красунь, адже один чип коштує 1,34 гривні.

При оптовій торгівлі ялинками традиційно очікується великий попит. Для населення з середини грудня будуть організовані спеціальні ярмарки з продажу новорічних дерев. Ціна – диференційована. Цього року вона буде коливатися від 27 до 78 гривень. Всі дерева екологічно чисті та безпечні для здоров’я, оскільки не обробляються хімічними засобами.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.