Гордість за минуле, віра у майбутнє

З яким настроєм і з якими думками зустрічає ювілей навчальний заклад, розповідає заступник директора з виховної роботи Лариса Должикова.

– Змінюються умови й засоби виховання, та незмінним залишається головне призначення вчителя – навчити людину бути людиною. Тому в Кременчуцькому педагогічному училищі особлива увага приділяється створенню для цього умов – це чудові корпуси з сучасно обладнаними світлими аудиторіями, спортивні зали і стадіон, бібліотека і читальна зала з багатим книжковим фондом, затишна їдальня і гуртожиток з новими меблями. Для задоволення сучасних потреб підростаючого покоління працюють клуби за інтересами: “Клуб молодіжної дипломатії”, дебатний клуб “Геліос”, “A-Team club”, “Клуб молодіжних проектів”, англомовний клуб “Friendship”, що сприяють інтеграції студентської та учнівської громади у європейську родину, формують діяльних лідерів, відповідальних, грамотних і далекоглядних.

Упродовж десятиріч гордістю нашого навчального закладу є колективи художньої самодіяльності. 40-річчя творчої діяльності святкує ВІА “Барви”, 35 років на сцені – самодіяльний хор, упродовж трьох десятиліть захоплює танцювальним мистецтвом ансамбль естрадно-спортивного танцю “Арабеск”. Ювілярами є артисти вокальної студії “Апрель”, скрипалі-аматори з “Орфея”, танцюристи ансамблю спортивно-бального танцю “Сузір’я”, ансамбль “Мажоретки”. Минулого року відсвяткував своє перше десятиріччя добре відомий не тільки на Полтавщині, а й за кордоном, народний дівочий духовий оркестр “Роксолана”.

Найважливішим здобутком нашого училища є створення колективу однодумців, які прагнуть до одної мети, уміють узгодити своє “я” із загальним “ми”, де кожний є повноправним членом великої родини училища, несе за неї відповідальність і пишається нею. Нам є ким гордитися: в училищі працюють висококваліфіковані професіонали, люди талановиті та закохані в свою справу. Викладачі мають почесні звання: “Заслужений вчитель України” – Петро Карпович Бойко, Тетяна Іванівна Лисенко, Ольга Панасівна Сидоренкова, “Заслужений працівник освіти України” – Іван Васильович Гальченко, “Заслужений працівник культури України” – Олександр Тимофійович Куліш, Віктор Федорович Квітка. Когорта викладачів училища нагороджена медаллю та нагрудним знаком А.С. Макаренка, нагрудними знаками “Василь Сухомлинський”, “Софія Русова”. Орденом “Спортивна слава” нагороджено директора училища Івана Васильовича Гальченка.

Наші випускники – це творці прийдешнього країни. Вони є авторитетом, славою і гордістю педагогічного училища, працюючи в школах, дитячих садках, на відповідальних державних посадах, займаються науковою та викладацькою роботою у вузах Полтави, Харкова, Києва. За роки існування училища було підготовлено понад 17 тисяч педагогічних працівників. Нинішні студенти продовжують славні традиції. Ось і нещодавно команда ліцею-інтернату при Кременчуцькому педучилищі повернулася з VІІІ Всесвітньої олімпіади з робототехніки, що проходила в Об’єднаних Арабських Еміратах, із вагомим здобутком: змагаючись із 57 іншими учасниками, посіла престижне 9-те місце.

Через роки й десятиліття ще зримішими стають здобутки наших попередників на нелегкій освітянській ниві. Наше завдання – їх зберегти і примножити!

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.