“Я єсть народ…”

На перших хвилинах заходу його учасники вшанували пам’ять найвеличнішого виразника багатовікових прагнень українства до державної свободи – Тараса  Григоровича Шевченка: до розташованого навпроти музею пам’ятника Кобзареві поклали квіти.

Заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Валерій Пархоменко нагадав присутнім про історичні передумови та перебіг визначальних для України подій 1991 року, окреслив нинішню ситуацію в господарському комплексі та соціальній сфері області. Секретар Полтавської міськради Оксана Деркач побажала землякам вірити в нове, народжене вже в незалежній державі, покоління українців.

Творчу програму для урочистостей підготував камерний хор “Гілея”. У виконанні колективу, лауреата міжнародних фестивалів, прозвучали патріотичні твори на вірші Тараса Шевченка, українські народні та духовні піснеспіви.

Всі бажаючі змогли ознайомитися також  зі спеціально влаштованою фотовиставкою, на якій представлені світлини, що найкрасномовніше розповідають про патріотичне піднесення в Україні та, зокрема, в Полтаві на початку 1990-х років. Ніби рефрен до них, згадалися поетичні рядки Павла Тичини: “Я єсть народ, якого Правди сила ніким звойована ще не була. Яка біда мене, яка чума косила! – а сила знову розцвіла”.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.