Сімдесятиліття крилатої бригади

– Особовий склад бригади надійно стоїть на сторожі мирного неба, гідно продовжуючи славу попередніх поколінь, роблячи вагомий внесок у зміцнення обороноздатності Вітчизни, – наголосив Василь Нікіфоров.

Колектив військової частини привітали заступник голови ОДА Борис Галушко, Миргородський міський голова Сергій Соломаха. Кращим військовослужбовцям були вручені почесні відзнаки.

– Славетні традиції, які започаткувала частина у роки Великої Вітчизняної війни, здійснивши близько десяти тисяч бойових вильотів, вона продовжує і сьогодні, – відзначив командир авіабригади полковник Олег Гесь. – Незважаючи на низку труднощів та негараздів, особовий склад відповідально та сумлінно виконує усі поставлені завдання, демонструючи високу виучку та професіоналізм. Це наочно підтвердили усі навчання, у яких ми брали участь, у тому числі й міжнародні. Зокрема це – “Безпечне небо-2011”, “Адекватне реагування-2011”. Наша частина є єдиною у складі Повітряних сил нашої держави, на озброєнні якої знаходяться одні з кращих літаків – Су-27. Вона залучена до несення бойового чергування у системі протиповітряної оборони країни, виконання завдань у складі сил швидкого реагування, практичних пусків ракет та інших найскладніших функцій. Військовослужбовці бригади відчувають високу ступінь довіри, яку висловлюють до них народ і держава. А наше завдання полягає у тому, щоб і у подальшому свої досягнення та здобутки рівняти на бойовий прапор авіаційної бригади.

У ході урочистостей 831-ї Миргородської гвардійської Галацької орденів Червоного Прапора і Кутузова бригади тактичної авіації численні гості відвідали парк бойової техніки, кімнату Бойової слави, ознайомились із сьогоденням військових пілотів. Зокрема дізналися про те, що під час Великої Вітчизняної війни три льотчики з’єднання за мужність і відвагу, проявлені в боях із німецько-фашистськими загарбниками, удостоєні звання Героя Радянського Союзу.

Слова поздоровлень та подяки за звитяжну працю на адресу миргородських авіаторів пролунали також і від родини Героя Радянського Союзу лейтенанта Петра Димченка, навічно зарахованого до списків авіаційної частини. У 1942 році, прикриваючи підбитий літак командира ескадрильї, він вступив у бій із 15-ма ворожими винищувачами, збивши 4 з них, на жаль,

при цьому загинув і сам. Але пам’ять про нього жива. Свято миргородських соколів співпало з днем народження Героя, якому виповнилося б у той день 94 роки.

Концерт та неформальне спілкування авіаторів різних поколінь зробили свято по-справжньому яскравим і незабутнім.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.