Розглянуто сесійні питання

Із врахуванням думок депутатів Михайла Кривошея, Євгенія Лихожона та Сергія Шевякова підтримано по суті й рекомендовано до розгляду восьмою сесією обласної ради проект рішення щодо внесення змін та доповнень до названої Програми.

Під час обговорення пріоритетів та плану роботи комісії на 2012 рік на пропозицію Дмитра Хрістова вирішено організувати засідання “круглого столу” за участю фахівців правоохоронних установ, головного управління інформаційної та внутрішньої політики ОДА, громадськості, де проаналізувати стан захисту прав і свобод громадян в області.

Окремі аспекти дискусії, а також пропозиції Михайла Кривошея стосовно актуалізації питань служби дільничних інспекторів міліції, Євгенія Лихожона щодо запровадження у правоохоронній системі руху “Кращий за професією” та фахові доповнення начальника штабу УМВС України в Полтавській області Руслана Рославлєва конкретизував Іван Момот.

Голова обласної ради зауважив, що безпечна і прогнозована життєдіяльність у першу чергу сільських і селищних громад безпосередньо залежить від конструктивної співпраці сільських та селищних голів із дільничними інспекторами міліції. Відтак на часі запланувати спільне засідання Координаційної ради при голові обласної ради та постійної комісії обласної ради з питань забезпечення законності та правопорядку, де й опрацювати з виїздом на місця кращий досвід співпраці органів внутрішніх справ та місцевого самоврядування.

* * *

Відбулося засідання постійної комісії з питань регламенту, депутатської діяльності та інформаційної сфери, яке за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка провів голова комісії Микола Ганнущенко.

Депутат обласної ради, начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Перепелиця проінформував, що з метою створення сприятливих умов для розвитку інформаційної сфери та видавничої галузі головним управлінням у цілому забезпечено виконання заходів Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження на 2008–2011 роки. Зокрема фінансово підтримувався ряд друкованих ЗМІ, для ОДТРК “Лтава” придбано обладнання для переведення плівкових аудіозаписів на сучасні носії інформації цифрового формату, супроводжено видання 42 назв соціально значущих книг полтавських авторів, завершено видання серії книг “Реабілітовані історією. Полтавська область”, продовжується робота над се­рією “Полтавіка. Полтавська енциклопедія”.

З урахуванням думок, висловлених депутатами Валентиною Петровою, Володимиром Козубом, Михайлом Стеценком та Ігорем Супруненком, показники виконання Програми розвитку інформаційної сфери, книговидання та книгорозповсюдження у Полтавській області на 2008–2011 роки узято до відома й погоджено проект рішення восьмої сесії обласної ради щодо внесення змін до неї.

Також погоджено проекти сесійних рішень стосовно прийняття названої профільної Програми на наступні роки, а також Програми взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з громадськістю та сприяння розвитку громадянського суспільства у Полтавській області на 2012–2015 роки, передачі в управління обласній державній адміністрації інформаційного агентства “Новини Полтавщини” та видавництва “Полтавський літератор”.

Комісія взяла до відома інформації стосовно виконання Угоди про співпрацю між Полтавською обласною радою та Законодавчими зборами Ленінградської області (РФ); про функціонування системи обласних премій і конкурсів, заснованих обласною радою. Про це доповіла начальник інформаційно-аналітичного відділу виконавчого апарату обласної ради Ірина Дудка.

Микола Ганнущенко підбив підсумки засідання і запропонував членам комісії подати власні пропозиції до плану роботи постійної комісії на наступний рік.

* * *

Засідання постійної комісії з питань паливно-енергетичного комплексу та використання надр, в якому взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови обл­держадміністрації, член комісії Борис Галушко, керівники профільних установ та зацікавлених організацій, провів голова комісії Олександр Залужний. Розглянувши угоди підприємств на фінансування об’єктів соціальної сфери територіальних громад області за місцем здійснення видобувної діяльності, комісія підтримала проекти рішень обласної ради про погодження отримання без проведення аукціону спеціальних дозволів кількома суб’єктами господарювання. Комісія рекомендувала керівникам окремих підприємств збільшити частку фінансування об’єктів соціальної сфери населених пунктів та надати голові комісії до 7 грудня 2011 року відповідні документи.

* * *

Під головуванням Анатолія Олійника пройшло засідання постійної комісії з питань соціального захисту населення. Про внесення змін до показників обласного бюджету на 2011 рік доповів начальник головного фінансового управління облдержадміністрації Павло Кропивка. Він, зокрема, зазначив, що за рахунок зменшення обсягу резервного фонду та перерозподілу коштів обласного бюджету буде спрямовано 7 млн грн на утримання установ обласного значення, фінансування обласних програм, проведення ряду заходів.

Голова комісії Анатолій Олійник акцентував увагу головного фінансового управління, головного управління праці та соціального захисту населення ОДА на необхідності передбачити у проекті обласного бюджету на 2012 рік збільшення видатків на харчування підопічних у будинках-інтернатах системи соціального захисту.

Комісія підтримала проект звернення Полтавської обласної ради до Кабінету Міністрів України про внесення змін до Порядку використання суми адміністративно-господарських санкцій та пені за невиконання нормативу робочих місць для працевлаштування інвалідів, що надійшли до Державного бюджету, в частині спрямування коштів на зміцнення матеріально-технічної бази відділень соціально-побутової адаптації та соціально-медичних послуг територіальних центрів соціального обслуговування, а також реабілітаційних відділень та підсобних господарств будинків-інтернатів.

Розглянуто ряд інших профільних питань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.