Тріумф українських богатирів

Спортсмени змагалися в індивідуальному відборі на чемпіонат світу серед чоловіків абсолютної вагової категорії “World Strongest Man-2011”. Атлети з України, Великої Британії, Фінляндії, США, ПАР, Норвегії, Росії, Нідерландів визначали двох кращих. За право представити Україну на чемпіонаті світу боролися Денис Дубровський і тогорічний найсильніший богатир нашої країни Сергій Романчук. Програма відбору передбачала участь спортсменів у шести вправах, серед них – тяга вантажівки, перенесення криниці, присідання з авто, перекидання кулі через висотну перешкоду та інші. Сергій Романчук відразу вийшов у лідери і втримав перемогу до завершення змагань. Не набагато від українця відстав досвідчений британський атлет Марк Фелікс. Саме ці два спортсмени пройшли полтавський відбір і тепер приєднаються до інших вісімнадцяти фіналістів. Вирішальні старти цих змагань проходитимуть на початку вересня у Північній Кароліні (США).

Паралельно відбувався матч серед команд України та США, який викликав не меншу цікавість у полтавських глядачів. По чотири богатирі вагою до 105 кілограмів змагалися у семи вправах. Варто відзначити, що до складу української команди увійшли кременчужани Віталій Герасимов, Михайло Мельников, Олексій Вишницький та Олександр Кривченков. Наші земляки у кожній із вправ випереджали суперників, за що отримували зливу оплесків протягом виступу. Заради годиться наші хлопці поступилися в передостанній вправі – перекидання кулі через поперечину, але в підсумку перемогли – 6:1.

Вперше не тільки в Полтаві, а й в Україні відбувся фінал чемпіонату світу серед жінок на звання “Найсильніша леді планети-2011”. У змаганнях взяли участь вісім чемпіонок – із Великої Британії, Ісландії, США, Австралії, Росії, Фінляндії, Німеччини і серед них – українка Ніна Геря. Двадцятирічна киянка відразу ж вибилася у фаворити і в перший день змагань забезпечила собі комфортний відрив від суперниць. Наступного дня Ніна встановила особистий і світовий рекорд, перекинувши 135-кілограмову кулю через поперечину тричі. Це дало їй змогу посісти перше місце у змаганнях.

Взагалі сильні жінки під час змагань підняли й перетягли чимало ваги. Учасниці тягли чотирнадцятитонний автобус, переносили коромисло вагою 250 кг, “гуляли” з двома валізами по 80 кг кожна. Найбільш екстравагантно виступала британка Джема Тейлор, яка просто закохала в себе публіку. Спортсменка, яка за два місяці перед змаганнями народила другу дитину, посіла у Полтаві друге місце.

Організатори змагань зробили усе можливе, щоб глядачі, для яких був вхід безкоштовним, відчували себе комфортно. Полтавці та гості міста спостерігали за змаганнями на спеціально сконструйованих трибунах. Було підготовлено насичену культурно-мистецьку програму, вдало поєднано спорт і шоу.

Підбиваючи підсумки фестивалю, президент Федерації найсильніших атлетів України Володимир Кіба зазначив, що свято вдалося, і пообіцяв подарувати полтавцям ще чимало цікавих змагань.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.