Напередодні сезону цукроваріння

Пройшли атестацію та акредитацію усі бурякопункти та сировинні лабораторії. За допомогою облдержадміністрації розв’язано проблему газопостачання, вирішено питання забезпечення іншими ресурсами, укладено угоди на вантажоперевезення. Переробити найбільше цукрових буряків планується на Лохвицькому цукровому заводі – понад 1 мільйон тонн. Область має зберегти позиції лідера у цукроварінні. У поточному році до збирання підлягає 70 тисяч гектарів, із яких очікується заготовити        2,9 мільйона тонн цукристих, урожайність очікується від 420 до 450 центнерів із гектара. Власним цукром область буде забезпечена повністю, адже планується виробити 351,3 тисячі тонн “білого золота”, а це в кілька разів більше від потреби споживачів області.

На апаратній нараді також обговорили стан виконання Указу Президента України щодо підготовки та участі спортсменів у Олімпійських, Параолімпійських і Дефлімпійських іграх, всесвітніх універсіадах, чемпіонатах світу та Європи. В багатьох напрямках тут спостерігається позитивна динаміка, зокрема певні зрушення відбуваються у підготовці спортсменів-учасників Олімпійських ігор, є вагомі здобутки у виступах на міжнародних змаганнях, проводиться робота з розвитку інфраструктури спортивних об’єктів області, покращення матеріально-технічного стану спортивної бази регіону. Однак чимало ще й проблем. На них і була зосереджена основна увага.

Учасники апаратної наради також розглянули доповнення до Комплексної програми розвитку освітньої галузі області. Їх рекомендовано до порядку денного чергової сесії обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.