На порозі навчального року

Аналізуючи підсумки розвитку на Полтавщині дошкільної освіти, начальник головного управління освіти і науки облдержадміністрації Володимир Мирошниченко наголосив на тому, що нині нею охоплено понад 40,5 тисячі малят, що становить 77,5% від загальної кількості дітей відповідного віку. Протягом минулого року в області з'явилося 37 нових дитсадків, нинішнього – 9 уже відкрито, 17 – планується ввести в дію до кінця року.

Володимир Мирошниченко відзначив також ефективність функ-ціонування шкільних округів, які забезпечують доступність якісної освіти для сільських дітей. Серед районів, де ця робота проведена найкраще, – Великобагачанський, Гадяцький, Кобеляцький, Котелевський, Лохвицький. У контексті теми він зупинився на продиктованій демографічною ситуацією необхідності оптимізації мережі шкіл, а в зв'язку з цим – і на вирішенні проблем із підвезенням учнів.

Освітяни обговорили також підсумки та перспективи розвитку в області позашкільної та професійно-технічної освіти. На конференції було обрано делегатів, які в жовтні представлятимуть Полтавщину на Всеукраїнському з'їзді педагогічних працівників.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.