Розвиток села і пенсійні проблеми

Він зазначив, що нині на виконання Програми фактично використано майже 39 млн грн, або 26,4%, до передбачених 147,5 млн грн. Зокрема мають здійснюватися будівництво, відновлення та ремонти дитячих садків, шкіл, спортивних, медичних закладів, соціальних, культурних та інших об'єктів. Відремонтовано близько 50% від загальної кількості запланованих об'єктів. Відставання спостерігається в ремонті медичних закладів та закладів культури.

Ефективно ведеться реалізація пілотних проектів, передбачених Програмою, щодо овочівництва, тваринництва, розвитку дорадчих служб, зеленого туризму, боротьби з амброзією. Для їх реалізації із використаних 12,1 млн грн 96% складають кошти інвесторів. Загальний відсоток виконання намічених робіт у цьому напрямку становить 91,9%. Для контролю за реалізацією Програми передбачено щомісячний моніторинг її виконання, контроль за яким покладено на райдержадміністрації та обласні управління і служби.

Олександр Удовіченко наголосив на тому, що необхідно значно поліпшити організаторську роботу та вжити практичних дій щодо своєчасного прискорення і завершення запланованих робіт за всіма напрямками, посилити контроль за ходом робіт з боку обласних служб.

Начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Валерій Руденко поінформував про підсумки роботи органів Пенсійного фонду області щодо реалізації державної політики у сфері пенсійного забезпечення, введення обліку надходжень від сплати єдиного соціального внеску. Зокрема за сім місяців поточного року на рахунки органів Державного казначейства надійшло єдиного внеску на суму 2 млрд 603,4 млн грн. З початку року дефіцит бюджету Пенсійного фонду скорочено на 298 млн грн. До обласного бюджету з усіх джерел фінансування надійшло 4 млрд 36,2 млн грн, що на 453,2 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. За рахунок цих коштів забезпечується своєчасне фінансування виплат пенсій 473 тисячам непрацездатних громадян. Зростанню надходжень значною мірою сприяли збільшення чисельності страхувальників та застрахованих осіб, підвищення рівня заробітної плати та збільшення фонду оплати праці найманих працівників.

Обсяг фактичних витрат на оплату праці у січні–червні 2011 року всіх категорій платників склав 5,8 млрд грн, що на 793,6 млн грн більше, ніж за відповідний період минулого року. В області вдалося зменшити недоїмку зі сплати страхових внесків на 9,9 млн грн, і станом на 1 серпня вона складала 46,8 млн грн. Але через невиконання своїх зобов'язань зі сплати єдиного внеску деякими керівниками підприємств утворилася недоїмка зі сплати цього податку в сумі 7,5 млн грн. Отож спільно з територіальною інспекцією праці з початку року проведено 143 перевірки підприємств, установ та організацій, за результатами яких зроблено 57 приписів, притягнуто до адміністративної відповідальності 34 посадові особи, застосовано фінансових санкцій на суму 61,9 тис. грн, подано 2 матеріали до прокуратури та направлено 45 протоколів до суду. За підсумками 7 місяців поточного року, з поставленими завданнями впоралося 10 районів повністю та 6 – частково.

З обговорюваних на розширеному засіданні колегії ОДА питань прийнято відповідні рішення.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.