Сильна рада громадою

– Які б фінанси не мала сільська рада, без підтримки підприємців село не виживе, – переконаний Дмитро Заїка.

Узимку завдяки наданню підприємцями снігоочисної техніки дороги в Яреськах завжди розчищені, селяни без перешкод дістаються за призначенням. А ввечері так само легко повертаються додому добре освітленими вулицями.

Навесні цього року в селі встановили півсотні сміттєвих баків. Щоразу після їхнього наповнення автомобіль вивозить непотріб на полігон твердих відходів у Шишаки.

– Ідея вивозу сміття належить голові Шишацької райдержадміністрації В’ячеславу Білашу та депутату обласної ради, генеральному директору ТОВ “Агрофірма імені Довженка” Віктору Скочку, – розповідає Дмитро Заїка. – На сесії обласної ради для підтримки єдиного в Шишацькому районі комбінату комунальних підприємств передбачили 60 тисяч гривень. Допомогла й агрофірма імені Довженка. Встановили урни навіть у найвіддаленіших кутках села, сміття вивозимо регулярно. Ми – одні з перших, хто пішов таким шляхом.

Результати успішної співпраці сільської влади з підприємцями помітні також у місцевому дошкільному закладі. Торік тут замінили систему опалення, в цьому році – частину вікон, проте роботи ще багато.

– Заклад знаходиться на балансі сільської ради. Завдяки власній котельні дітлахи взимку не мерзнуть, – розповідає завідуюча яслами-садком “Пролісок” Валентина Бухун. –Суттєво допомагає й агропромхолдинг “Астарта-Київ”. Лише торік за виділені 15 тисяч гривень ми докупили для дитячого садка холодильник та меблі.

Нині в дошкільному закладі функціонує чотири групи: “Сонечко”, “Дзвіночок”, “Калинка” та “Гномики”, які відвідує 92 дитини. Опікуються вихованням малечі десятеро досвідчених педагогів.

Ще одним досягненням є зона відпочинку. Підприємці облаштували пляж на березі Псла. Щодня, особливо у вихідні, тут чимало відпочивальників.

– Раніше на цьому місці були хащі. Ми все вирубали, розчистили берег, обстежили дно річки, завезли пісок, – знайомить з “біографією” пляжу місцевий підприємець Руслан Нікітенко, який завідує зоною відпочинку. – На березі встановили волейбольний майданчик, лавки, гойдалки, грибки, сміттєві баки. Тепер сюди приходять відпочивати навіть з сусідніх сіл – Гоголевого, Матяшівки.

За роботою та відпочинком мешканці Яресьок не забувають і про духовні потреби. На свята сходяться до Свято-Михайлівської церкви – справжньої окраси села. Неподалік знаходиться сільський Будинок культури, в якому цілий рік вирує культурне життя.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.