Правоохоронці прокоментували Закон “Про амністію”

Зазначалося, що на території області знаходиться 6 виправних колоній, виховна колонія для неповнолітніх, виправний центр та слідчий ізолятор. На сьогоднішній день в установах утримується 6156 засуджених та осіб, узятих під варту. Згідно з Законом України звільненню від покарання у вигляді позбавлення волі підлягають переважно особи, котрі на момент вчинення злочину були неповнолітніми; ті, кого визнано інвалідами першої, другої чи третьої групи, а також хворі на активну форму туберкульозу, онкологічні захворювання, СНІД та інші тяжкі хвороби, що перешкоджають відбуванню покарання; чоловіки, які на день набрання цим Законом чинності досягли

60-річного віку та 55-річні жінки; ті, хто відбув не менше половини призначеного строку основного покарання. Це основні статті, за якими буде звільнено чи скорочено строк покарання.

Із усієї кількості засуджених, що відбувають покарання в місцях позбавлення волі Полтавської області, формально підпадають під дію Закону 105 чоловік, 29 з них – мешканці Полтавщини. На даний час до судів уже направлено на розгляд 89 матеріалів, щодо інших – готуються відповідні документи, зокрема, направляються запити до різних інстанцій, для цього Законом передбачено термін 3 місяці.

Учасники прес-конференції наголошували, що налагоджено взаємодію з місцевими органами влади, правоохоронцями, державною службою зайнятості, органами соціального захисту населення, центрами соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді щодо організації своєчасного обліку осіб, звільнених від покарання в порядку амністії, та сприяння їх працевлаштуванню.

Станом на 15 серпня 2011 року із 5034 чоловік, котрі перебувають на обліку у кримінально-виконавчій інспекції, підлягають під дію Закону України "Про амністію" 283 особи. 99 матеріалів направлено на розгляд до місцевих судів. Матеріали щодо 12 засуджених розглянуто в установленому порядку та прийнято рішення про їх звільнення від подальшого відбування покарання.

Учасники прес-конференції відповіли на ряд запитань представників ЗМІ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.