Загадки стародавнього Гелона

Палка любов до рідного краю, своєї малої батьківщини – села Більськ, яке знаходиться на території городища, – спонукала авторів до написання цієї монографії. Петро Гавриш більше десяти років очолював археологічну експедицію Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка, яка проводила дослідження на Більському городищі та в його околицях.

Автори книги поставили за мету детально ознайомити широке коло читачів з історією пошуку древнього міста Гелон. Описав це місто ще у V ст. до н.е. грек Геродот, якого називають "батьком історії", у своєму творі "Історія в дев'яти книгах". Нині більшість дослідників саме Більське городище пов'язують із містом Гелоном.

Петро Гавриш і Валерій Копил наводять переконливі докази того, що легендарний Гелон знаходився саме на нашій землі. Історія загадкового міста, запропоновані різними вченими гіпотези його ідентифікації, глибокий аналіз писемних джерел, що містять згадки про Гелон, будуть цікаві не лише історикам, археологам, краєзнавцям, викладачам і вчителям історії, а й усім, хто цікавиться прадавньою історією України і зокрема Полтавщини.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.