У садибах – добро, а в серцях – спокій і благодать

 Це було у 2001 році, – пригадує він. – Тоді я взяв на майнові паї більш-менш придатні приміщення, відремонтував їх і почав працювати: спочатку – як приватний підприємець, а нещодавно заснував фермерське господарство "Еліт-Агро". Разом із дружиною та братами усе робили на ентузіазмі й з любов'ю до своєї справи. Робочий день починався о п'ятій, закінчувався пізно вночі. Такий темп тримаємо і понині. Зараз утримуємо 30 корів, близько 40 телят, 4 коней, 40 овець. Донедавна було 300 свиней, але через минулорічний неврожай залишили лише 50 свиноматок. Орендуємо 120 гектарів землі, вирощуємо пшеницю, ячмінь, кукурудзу, інші культури. Цього року почали відбудовувати корівники, плануємо втричі збільшити поголів'я корів. Адже основним напрямком господарювання є виробництво молока. Реалізуємо його на ТОВ "Миргородський сиркомбінат". Думаю, із часом і господарство міцнітиме, й селу по можливості допомагатиму. Хотілося б, щоб Вербине відродилося. В усякому разі для цього робимо все, що залежить від нас.
До речі Вербине береже свої давні традиції. Приміром, до цього часу тут функціонує унікальний самодіяльний народний хор-ланка, який незмінно очолює Катерина Мороз. Спів хору неодноразово схвально оцінювали й на Сорочинському ярмарку, й у столиці та інших містах України. А на традиційному щорічному фольклорно-мистецькому фестивалі "Барви Хорольщини" цей хор – взагалі неперевершений.
А ще Василь Тур мріє відродити у селі церкву, реконструювавши під  неї старий сільський клуб. Довгий час у нього з дружиною Ларисою не було дітей, а потім народилося двійко: спочатку – донька Олена, а потім – син Олександр. Зараз уже дорослі, успішно навчаються в Києві. Інакше, ніж Божим дарунком, подружжя Турів це не називає. Тому хочуть Василь і Лариса, щоб і в односельців усе було гаразд – у садибах примножувалося добро, а в серцях панували спокій і благодать.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.