Спортивний калейдоскоп

· Гирьовий спорт

Майже половина рекордів – у полтавців

Федерація гирьового спорту України підбила підсумки діяльності за останні чотири роки. За їх результатами полтавці є беззаперечними лідерами в цьому виді спорту. За цей час представники нашого регіону  вибороли на чемпіонатах та кубкових турнірах України 137 медалей. З 86-ти зафіксованих рекордів України 37 належать полтавцям. За розвитком гирьового спорту на Полтавщині провідні позиції займають Полтавська ОДЮСШ «Колос»,  атлети Миргородського, Шишацького та Карлівського районів.

· Таїландський бокс

Вихованці «Легіону» знову кращі

Полтавець Алім Набієв став чемпіоном України з таїландського боксу Муей Тай. На змаганнях, що проходили в Одесі, наш земляк у фіналі вагової категорії до 71 кг переміг киянина Руслана Стахова. Серед призерів чемпіонату – також полтавець Ашот Хачатурян, який у вазі до 51 кг здобув «бронзу». Хлопці є вихованцями тренера клубу «Легіон» Руслана Кривуші.

У чемпіонаті України взяла участь 31 команда з 26 міст, загальна кількість учасників – 133 спортсмени.

· Веслування

Камерилов потрапляє на чемпіонат світу

У Дніпропетровську завершився особистий чемпіонат України з веслування на байдарках і каное, що є головним відбором до ліцензійного чемпіонату світу. Ці змагання з 17 по 21 серпня пройдуть в угорському місті Сегед. Серед тих спортсменів, які отримали право представляти нашу державу на цих престижних змаганнях, – і полтавець Денис Камерилов. Наш каноїст в дуеті з львів’янином Віталієм Вергелесом переміг на неолімпійській дистанції 500 метрів. У запливі на дистанцію 1000 метрів дует фінішував другим. Камерилов та Вергелес лише на 0,2 секунди поступилися дворазовим учасникам олімпіад Джалілову й Круку. В естафетах збірна нашої області  посіла друге місце.

Підготував Олександр ЯКОВЛЄВ.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.