Полтавщина

Зокрема, майже 134 тис. грн надали 34 закордонних благодійники, а підприємства та церкви Миргородщини зібрали 6 тис. грн, ще 8,9 тис. грн пожертвували мешканці району.На урочистостях з нагоди відкриття комплексу представники громадськості, районної й міської влади, свідки трагічних подій наголошували, що свіча народної пам’яті невгасима, вона є і буде своєрідним оберегом від тоталітаризму, його людиноненависницької суті.

Кременчуцькі самоскиди на Балканах

Наталія ЧЕРНИХ

Журналіст

холдингова компанія “АвтоКрАЗ” поставила 3 самоскиди фірмі Yugochrom Ferroalloys (Македонія).Як повідомила прес-служба холдингу, ця фірма балканської країни купила нові “КрАЗи” на заміну аналогічних автомобілів, які вже вичерпали свій термін експлуатації.Вони оснащені 12-кубовою самоскидною платформою, 8-східчастою коробкою передач, однодисковим зчепленням і передпусковим підігрівачем, що додає їм технічних переваг перед конкурентними моделями.“АвтоКрАЗ” спеціалізується на виробництві 28 базових моделей кар’єрних самоскидів, бортових автомобілів, лісовозів, сідельних тягачів, автомобілів підвищеної прохідності для армії, а також установок для обслуговування видобування нафти й газу й понад 400 комплектацій автомобільної техніки.

Полтавські ліси примножуються

Таміла МИХЕЄВА

Студентка факультету філології та журналістикиПНПУ ім. В.Г. Короленка

протягом нинішнього року в нашій області було зафіксовано 26 випадків лісових пожеж. Цей показник удвічі менший порівняно з минулорічним. Про це під час прес-конференції розповів начальник обласного управління лісового та мисливського господарства, депутат обласної ради Юрій Тараненко. Для того, щоб захистити ліси від пожеж, у лісгоспах Полтавщини було встановлено шість відеокамер зовнішнього спостереження, споруджено спеціальні вежі, де ведеться цілодобове чергування. Постійний нагляд за зеленими масивами дозволяє не лише оперативно реагувати на виникнення пожеж, але й вести профілактику нелегального вирубування дерев. На прес-конференції Юрій Тараненко наголосив, що на Полтавщині кількість нових насаджень найбільша в Україні. Замість кожного гектара зрубаного лісу працівники галузі висаджують 2,5 га молодих дерев. Зокрема нових лісів було посаджено 1300 гектарів. За словами Юрія Тараненка, таких результатів вдалося досягти завдяки підтримці облдержадміністрації, обласної ради. Цього року з обласного екологічного фонду на заліснення земель було виділено один мільйон гривень – найбільше серед усіх областей. Юрій Тараненко проінформував, що з початку року лісогосподарства заготовили 146,8 тис. куб. м деревини, що на 10,4% більше порівняно з минулорічним показником. Продукції реалізовано на 54% більше. Усі вісім лісгоспів обласного управління – прибуткові. Тому й заробітна плата робітників одна з найвищих серед лісівників в Україні.

Школярі й дошкільнята – під одним дахом

Юлія БІЛАНЬ

Журналіст

у  ЛохвицьКому районі на один дитячий садок стало більше. Дошкільний навчальний заклад відкрито у селі Риги Лохвицького району, де його не було протягом останніх 10 років. Дитсадок розмістили в приміщенні місцевої школи. За словами голови Лохвицької райдержадміністрації Любові Кірієвської, 18 місцевих малюків уже готові йти до нового дитячого садка. На них чекають затишні кімнати, обладнані усім необхідним для повноцінного розвитку, а також досвідчені вихователі.

“Дельфін” помолодшає

Анна ДОРОШЕНКО

Журналіст

в  обласному центрі триває реконструкція басейну “Дельфін” ДЮСШ № 3. Тут не лише проходять тренування полтавських плавців, а й відбуваються обласні та міжобласні змагання з плавання.  Нині розпочалися ремонтні роботи першої черги, зокрема повністю замінять облицювальну плитку басейну, встановлять прилад для відливу води з метою її очищення. Планується також поставити нові бойлери для підігріву води, системи автоматичної дозованої подачі розчинів для дезінфекції, оздобити фасад приміщення, замінити вікна, оновити трибуну для глядачів, замінити системи вентиляції, енергозабезпечення тощо. Перший етап реконструкції “Дельфіну” обійдеться майже у 4 млн грн. Усі роботи планують завершити до Дня міста – 23 вересня.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.