Працювати для людей

Власне, соціальної сфери стосувалися більшість звернень лубенчан. Зокрема йшлося про врегулювання автобусних перевезень на сільських та міжрайонних маршрутах, розширення місцевого реабілітаційного відділення для чорнобильців, яке десять років тому було відкрито у госпіталі для інвалідів Великої Вітчизняної війни, встановлення телефонів, неналежне надання комунальних послуг, капітальний ремонт будинків, земельні питання.

– Багато з тих звернень, які висловлені під час особистого прийому громадян, повинні вирішуватися на місцях, тож керівники районної ланки мають працювати більш активно, – зауважив голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко. – Та, незважаючи на це, серед проблем, із якими зверталися жителі Лубенського району, немає першочергових і другорядних – усі без винятку питання будемо оперативно вирішувати, а їх розв’язання – тримати на контролі. Крім того, протягом двох тижнів люди отримають вичерпні відповіді на свої звернення.

Після особистого прийому голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко разом із головою Лубенської райдержадміністрації Віктором Алєксєєнком та головою райради Олексієм Дядечком побував у селянському фермерському господарстві “Роксолана”, що у селі Тернівщині. Ось уже третій рік господарство спеціалізується на вирощуванні овочів. Огірки, цибулю, картоплю, капусту, столовий буряк і навіть часник тут вирощують на площі 38 гектарів. Сіють також і зернові культури. Всього господарство обробляє 250 гектарів землі. Голова СФГ “Роксолана” Микола Кочубей продемонстрував гостям роботу машини для сортування огірків, яку виготовив власноруч.

– Якщо раніше цей процес потребував ручної праці десяти чоловік, то нині їх заміняє один оператор, і якість сортування набагато вища, – розповів Микола Кочубей.

Власне, створювати агрегати своїми руками – справа для фермера не нова, в такий спосіб з’явилася практично вся матеріально-технічна база господарства: від ангара до сівалок і навіть крупорушки. Це дозволяє значно економити кошти, говорить Микола Кочубей. Сортувальну машину вже оцінили по достоїнству й інші фермери району – ті з них, хто займається овочівництвом, привозять сортувати огірки саме у “Роксолану”.

Ознайомився Олександр Удовіченко і з роботою кондитерського цеху ТОВ “Діодор”, який випускає солодку продукцію з натуральної сировини.

Голова облдержадміністрації також взяв участь в урочистому відкритті дошкільного навчального закладу “Вербиченька” у селі Нижній Булатець. Для відкриття в селі дитячого садочка зусиллями всієї громади при фінансовій підтримці спонсорів та меценатів у стислі терміни було реконструйовано частину приміщення місцевої школи.

– Сьогоднішня подія – це приклад того, що, маючи бажання громади й умілих організаторів, можна вирішувати важливі питання соціального розвитку населених пунктів, – підкреслив Олександр Удовіченко. – Ми поставили завдання відроджувати в області дитячі садки, адже у багатьох населених пунктах діти не мають можливості отримувати дошкільну освіту. Думаю, що, саме гуртуючись навколо таких спільних справ, ми можемо рухатися вперед.

Олександр Удовіченко зауважив, що цього року в області очікується добрий урожай пізніх культур, у цілому планується зібрати чотири мільйони тонн полтавського зерна. “Це, безумовно, відрахування до місцевих бюджетів і, відповідно, більші можливості для вирішення соціальних проблем”, – зазначив він.

У подарунок від голови облдержадміністрації діти отримали музичний центр. Разом із керівниками району та Вищебулатецьким сільським головою Сергієм Остапком Олександр Удовіченко перерізав символічну стрічку на вході до дитячого садка. Відтепер його двері відкриті для двадцяти маленьких вихованців.

***

У ході робочої поїздки до Машівського району голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко відвідав поля ТОВ “Приват-Агро-Альянс”, насіннєвий завод із очищення, калібрування, протруювання насіння ТОВ “Компанія “Фармко”, ВП ТОВ “Востокстройгаз”, ТОВ “Карлівське” СГП “ЛОС”. Голова райдержадміністрації Олександр Прокопенко, голова районної ради Олександр Бондаренко проінформували про хід жнив. Керівник області наголосив на необхідності прискорення заготівлі зерна в регіональні ресурси, висловив упевненість, що полтавські хлібороби цьогоріч продовжать славні трудові традиції, забезпечать державу якісним збіжжям.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.