У центрі уваги – земельна реформа

Як доповів начальник головного управління Держкомзему в Полтавській області Григорій Шарий, станом на 18 липня ц.р. площа проінвентаризованих земель населених пунктів складає 200,9 тис. га, або 47,7% до їх загальної площі – 421,1 тис. га. Площа земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів складає 288,2 тис. га, з них проінвентаризовано 186,9 тис. га, або 64,9% до їх загальної площі.

Станом на 1.07.2011 р. із загальної кількості населених пунктів області (1850) проведено нормативну грошову оцінку земель 1765, що складає 95,4%.

Щодо видачі державних актів на право власності на земельну ділянку, то станом на 25.06.2011 р. із 346,7 тис. громадян, що отримали сертифікати, 344,3 тис. (99%) оформили державні акти на право власності.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко доручив відповідним службам розробити план заходів інформування населення щодо земельної реформи і залучити до цього місцеві засоби масової інформації.

Виконуючий обов’язки начальника головного управління агропромислового розвитку Семен Москаленко доповів, що за січень–червень 2011 року приріст валової продукції тваринництва в усіх категоріях господарств склав 0,1% до показника минулого року. За 6 місяців поточного року в усіх категоріях господарств вироблено молока – 344,1 тис. тонн (обсяги виробництва збільшені на 1,7%), яєць – 311,9 млн штук (обсяги виробництва збільшені на 4,0%); м’яса реалізовано у живій вазі – 38,2 тис. тонн (приріст до відповідного показника минулого року склав 21,7%). Однак спостерігається певне зменшення поголів’я великої рогатої худоби, свиней та птиці, що утримуються у сільгосппідприємствах та у приватних господарствах. Олександр Удовіченко доручив головному управлінню агропромислового розвитку ОДА постійно вживати заходів щодо недопущення зменшення поголів’я великої рогатої худоби та свиней, а також реалізувати комплекс організаційних заходів, спрямованих на забезпечення стабільних обґрунтованих закупівельних цін на молоко.

У роботі наради взяв участь перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.