У лісах області – підвищена пожежна небезпека

Для збереження лісових масивів від “червоного півня” лісова охорона обласного управління лісового та мисливського господарства докладає максимум зусиль. Активно включилися у профілактичну роботу всі служби. Лісівниками, підрозділами МНС та правоохоронними органами проводяться спільні рейди-патрулювання: уже проведено понад 830 рейдів та виявлено 130 порушників.

В області працюють літак-спостерігач, що залучається при високих класах пожежної небезпеки, та шість систем відеоспостереження за лісами. Організовано цілодобове чергування відповідальних чергових в управлінні, конторах лісгоспів і лісництв.

На даний час в області у повну бойову готовність приведено 36 пожежних автомобілів, 3 пожежних катери, 34 трактори зі спеціальним обладнанням. Для попередження лісових пожеж у лісових масивах на сьогодні прокладено 1635 км мінералізованих смуг, перекрито 874 позапланові дороги, проводиться профілактична робота серед населення.

Обласне управління лісового та мисливського господарства звертається до всіх громадян із проханням обмежити відвідування лісів. Згідно з законодавством порушення вимог пожежної безпеки в лісах тягне за собою адміністративну або кримінальну відповідальність та відшкодування винуватцями завданих збитків.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.