Полтавсько-бельгійські мости співпраці

Такими напрацюваннями з ними вже готові поділитися підприємства “Полтаватеплоенерго” і “Полтававодоканал”, шишацька “Агроекологія”, Полтавська державна аграрна академія та Національний технічний університет ім. Юрія Кондратюка. З нагоди візиту бельгійців до обласного центру відбувся брифінг. На ньому окреслювалися головні завдання подальшої спів­праці партнерів.

– Сьогодні нам дають шанс скористатися методологією Європейського Союзу, призвичаївши її до нашого підґрунтя, – наголосила заступник голови облдержадміністрації Олена Адамович. – Це може бути стартом для створення спільних підприємств, насамперед – в агропромисловому комплексі, переробній та харчовій промисловості. Тут значні ресурси сировини та кваліфікований ринок праці. Європа зацікавлена в цій сфері, де можна працювати з вигодою і для нас, і для тих, хто вкладає кошти.

Перший заступник голови обласної ради Володимир Онищенко зазначив, що проблема енергозбереження для Полтавщини надзвичайно важлива, бо в “продуктах, які ми випускаємо, значна складова – саме енергетична". Тож вирішувати це питання треба якнайшвидше.

Президент Агентства розвитку економіки і навколишнього середо­вища провінції Ено Жеральд Моргат запевнив, що, ознайомившись із ситуацією на Полтавщині, буде визначено конкретні завдання, направлені на спільний розвиток енергозберігаючих технологій. Схоже, співробітництво вступить у нову, більш ефективну, фазу.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.