Сільська громада – в молодих руках

– Обіцяла лише те, що можу реально зробити, – говорить Тетяна Василик. – Я народилася й виросла у Вільниці, тож знаю всі проблеми села зсередини.

Дівчина має досвід навчання в Харківській національній юридичній академії імені Ярослава Мудрого. Нині їй, юристу за фахом, доводиться керувати чималою сільською громадою, котрій підпорядковано три села, де понад 700 жителів. У неї, молодої та перспективної, була свого часу можливість залишитися в Харкові, але Тетяна Василик твердо вирішила довести: в селі жити не гірше.

Молодий керівник виявилася кмітливою. Взялася за створення на базі Вільницької школи дитячого садка – і невдовзі в ньому вже завершили ремонтні роботи, залишилося тільки підвести каналізацію. До кінця поточного року 15 найменших вільничан стануть його першими вихованцями. У селі проживає близько 30 дітлахів – сільська громада гостро потребувала дошкільного закладу.

Є ще чимало нагальних проблем, зокрема освітлення вулиць, Будинок культури, котрий не ремонтували кілька десятиліть, тощо. Роботи в молодого сільського голови – непочатий край.

Із приходом Тетяни Василик на цю посаду у Вільниці вперше за 16 років почали активно організовувати сходки, під час яких селяни діляться з керівником наболілими проблемами. Зважаючи на те, що більшість жителів Вільниці – пенсіонери, нині тут працює соціальний працівник, а раз на три місяці Тетяна Миколаївна сама відвідує стареньких.

Нелегко було завоювати довіру старшого покоління, говорить молодий сільський голова, але своїми вчинками доводить, що це вдається. Остаточно сумніви щодо цього зникли, коли почали регулярно прибирати вулиці, розчищати взимку дороги від снігових заметів, допомагати людям вирішувати різноманітні поточні проблеми.

Неабияку підтримку та допомогу сільському керівництву надають приватні та сільськогосподарські підприємці.

Також сільська рада підтримує спортивне життя Вільниці. Зокрема село відоме в районі своєю футбольною командою, котра привозить зі змагань чимало перемог. Нині у Вільниці обладнано футбольне поле, закуплено спортивну форму, гравців забезпечено транспортом для виїздів на змагання.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.