Мотоциклом навколо світу

Повернувшись до України, відчайдушний байкер зробив зупинку в Кременчуці, де він здобував вищу освіту, працював у одному з банків і де, власне, відбувся як професійний мотоцикліст. Як розповів сам мандрівник, він перетнув 28 країн світу, намотав на спідометрі 63 тис. кілометрів і витратив майже чотири тисячі літрів бензину, долаючи дороги України, Росії, Казахстану, Монголії, Кореї, Китаю, США, країн Південної Америки, Португалії та ще декількох європейських країн. За увесь час тільки двічі скористався літаками – для перельоту з Південної Кореї до США та з Бразилії до Португалії. Найбільш екзотичною для мандрівника виявилася Мексика. Обравши для пересування не туристичний маршрут, він потрапив до глухого села, де ніколи не було білої людини. Місцеві мешканці поводилися дружелюбно. На щастя, один із підлітків володів англійською,

що полегшило спілкування. Найбільше ж потрясіння довелося пережити в Колумбії, куди Валерій добирався човном. Там міграційна служба прийняла його за нелегала. Якби не допомога Федерації мотоциклетного спорту України та дипломатів, то на українського мандрівника могло б очікувати ув'язнення терміном до п'яти років. Розчарування очікувало у Казахстані, де довелося затриматися аж на два тижні через зламану ногу. Саме через це не здійснилася одна з мрій Валерія – зустріч із губернатором Каліфорнії, знаменитим термінатором Арнольдом Шварценеггером, який уже встиг передати справи у зв'язку з відставкою. Однак до кабінету свого улюбленця все ж вдалося потрапити, працівники адміністрації дозволили залишити там грамоту від Федерації України за вагомий внесок у розвиток мотоциклетного спорту. Як зізнається наш земляк на власному сайті, довелося пережити й страхітливі моменти. Зокрема в джунглях Гватемали налякали мавпи-крикуни, які так дивно кричали, що спочатку здалося, що десь поруч працює трактор. А в Перу місцеві підлітки шбурляли у мотоцикліста камінням. Натомість американські емігранти годували українським борщем із салом. А в Мексиці Валерій сам приготував борщ по-полтавськи за матусиним рецептом!

На мотоциклі Валерія майорів прапор рідної держави. Після повернення до нього додалися ще декілька з різних держав світу, подаровані на пам'ять. Кругосвітня подорож (без готелей та іншого сервісу) обійшлася Валерію Кришню в 30 тис. доларів, які спонсорували меценати.

Сьогодні байкер хоче створити благодійний фонд, щоб допомагати іншим романтикам реалізовувати себе.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.