На порозі змін

Як повідомив начальник головного управління Держкомзему в Полтавській області Григорій Шарий, площа проінвентаризованих земель населених пунктів області становить 200 тисяч гектарів, що складає майже 48 відсотків від їх загальної площі, за межами населених пунктів – 187 тисяч гектарів (майже 65%). Найбільшими боржниками в проведенні робіт з інвентаризації є служба автомобільних доріг. Первинна нормативно-грошова оцінка земель проведена в 1763 населених пунктах (95,3%), повторна – в 227 населених пунктах. Для завершення комплексу зазначених робіт потрібно близько 3 мільйонів гривень, з яких уже профінансовано 1,5 мільйона. Не варто забувати, що завершення інвентаризації земель та їх грошова оцінка – це не лише наведення реального порядку в землекористуванні, а й наповнюваність бюджетів усіх рівнів, зазначив доповідач. Землевпорядкувальними роботами до кінця року буде задіяно 63% від їх загальної кількості.

За Полтавським обласним управлінням лісового та мисливського господарства обраховується понад 190 тисяч гектарів земель, з яких проінвентаризовано більше 57%, поінформував керівник зазначеного управління Юрій Тараненко. Завершено інвентаризацію земель у Великобагачанському, Котелевському, Козельщинському та Чутівському районах і місті Комсомольську. Аналогічна ситуація із проведенням цих робіт на землях водогосподарських підприємств. Нормативно-грошова оцінка земель несільськогосподарського призначення за межами населених пунктів проведена лише на 7,2% від їх загальної площі.

– Ми – на порозі серйозних змін у питаннях землекористування, тож керівникам райдержадміністрацій необхідно до кінця року відпрацювати це питання, – наголосив Олександр Удовіченко.

Розглянула колегія і хід виконання обласної програми “Репродуктивне здоров’я населення до 2015 року”. Торік із бюджетів усіх рівнів було виділено понад 7 мільйонів гривень, впроваджений комплекс заходів сприяв зменшенню дитячої, материнської та перинатальної смертності, повідомив начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Віктор Лисак. Було проаналізовано фінансовий стан та вкомплектованість медичним обладнанням районних лікарняних закладів, обговорено проблему дефіциту кваліфікованих кадрів – тільки в сільських лікарнях Полтавського району вакантними залишаються нині 18 посад лікарів. На необхідності забезпечення здорового харчування в дошкільних і загальноосвітніх закладах акцентувала увагу учасників колегії голова Котелевської РДА, Герой України Тетяна Корост, наголосивши при цьому, що вона особисто докладе всіх зусиль, аби жінки й діти були здоровими.

Обласні комунгоспи отримали попередження Міністерства комунального господарства України про те, що наступного опалювального сезону теплова енергія і природний газ будуть відпускатися тільки за наявності приладів обліку на теплопостачальних підприємствах, що має сприяти більш економному споживанню енергоносіїв. Про ситуацію з їх установленням на Полтавщині доповідав начальник головного управління житлово-комунального господарства Олександр Тонков. Загалом в області оснащення приладами побудинкового обліку гарячого й холодного водопостачання становить лише 5%. Найліпшою є ситуація у Миргороді. Згідно з проведеним моніторингом, із 142 необхідних приладів технологічного обліку води на об’єктах підприємств водопровідно-каналізаційного господарства встановлено 59, необхідно встановити ще 83, а також – 17 приладів технологічного обліку стічних вод.

Про персональну відповідальність керівників ЖКГ та державних органів усіх рівнів за вирішення розглянутих на колегії питань нагадав присутнім голова ОДА Олександр Удовіченко, зазначивши, що тільки згуртована робота всіх служб забезпечить позитивний результат.

У роботі колегії взяв участь голова обласної ради Іван Момот.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.