Готовність №1

– Наше підприємство нині повністю готове приймати будь-які обсяги зерна нового врожаю, – з упевненістю говорить новопризначений директор підприємства Сергій Старостін. – Ми підготували всі зерносховища, склади, зерносушарки, транспортери, інше технологічне обладнання. Оновили й зміцнили дахи елеваторів і зерноскладів, провели зачистку ємностей, дезінфекцію. Готовність обох дільниць нашого підприємства – Кочубеївської й Скороходівської – стовідсоткова.

Так склалося, що в останні роки діяльність хлібної бази була не зовсім успішною. Внаслідок низької завантаженості потужностей і браку обігових коштів підприємство опинилося у складній фінансовій ситуації.

– Коли на початку нинішнього року я очолив підприємство, на його складах зберігалося 20 тисяч тонн зерна, тоді як розраховані вони на 150 тисяч тонн одночасного зберігання, – продовжує Сергій Старостін. – Звісно, при такій мінімальній завантаженості потужностей тодішнє керівництво людей звільнило, а ті, хто залишився, працювали за скороченим робочим графіком. Тому одразу ж взялися за відновлення нормальної роботи підприємства. Власне, таким було одне з головних завдань, поставлених головою Державного агентства матеріального резерву України Олексієм Володимировичем Лелюком і генеральним директором Полтавського комбінату хлібопродуктів Державного агентства матеріального резерву України Миколою Івановичем Кочергою: зберегти трудовий колектив, матеріально-технічну базу і вивести підприємство на стабільну планомірну роботу.

У стислі терміни новому керівникові вдалося не лише забезпечити оперативну підготовку елеваторів і складів до прийому зерна врожаю-2011, а й відновити автопарк, пожежну техніку, покращити забезпечення пожежної частини тощо. А головне – повернути на постійну роботу двадцять спеціалістів дефіцитних на сьогоднішній день робітничих професій – слюсарів, зварювальників, операторів. Тож нині на підприємстві – 150 працюючих.

– Тепер маємо всі можливості для приймання, сушіння, очищення, зберігання зерна всіх видів сільськогосподарських культур, у тому числі й посівного матеріалу, – запевняє директор філії “Хлібна база №88” ДП “Полтавський комбінат хлібопродуктів” Сергій Старостін. – Ми з колективом гарантуємо сільгоспвиробникам комфортні умови співпраці, лояльну цінову політику, адже розуміємо, що нині важко не тільки нам, а й аграріям. Тому плануємо працювати з мінімальною рентабельністю. Водночас маємо великі надії на держзакупівлі.

Незважаючи на всі труднощі, колектив підприємства  розраховує на власні сили й дивиться в майбутнє з оптимізмом. Хоча вже нині підприємство невпізнанно змінилося, у планах його нового керівника технічна модернізація основних потужностей, зокрема впровадження енергозберігаючих технологій на найбільш енергозатратних ділянках і будівництво пунктів для розвантаження великовагових автомобілів.

– Полтавщина, збираючи з року в рік багаті врожаї, потребує великих обсягів зберігання зерна, – говорить    директор філії “Хлібна база №88” ДП “Полтавський комбінат хлібопродуктів” Сергій Старостін. – Ємності нашого підприємства, наявне лабораторне й технологічне обладнання дозволяють не лише задовольняти потреби сільгоспвиробників Чутівського району, а й на високому рівні надавати послуги аграріям інших районів. Запрошуємо до співпраці товаровиробників Полтавської, Сумської і Харківської областей.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.