Літо – пора гаряча

Цьогорічний Сорочинський ярмарок, наголосив Віктор Животенко, проходитиме у рамках заходів із відзначення 20-ї річниці Незалежності України. Це буде своєрідний звіт про досягнення й здобутки полтавського краю. Тож  ярмаркуванню необхідно надати нового звучання. Про хід підготовки звітували керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних органів виконавчої влади та дирекція ярмарку. Робота ведеться відразу в кількох напрямках: інфраструктурне забезпечення, підготовка культурної програми, організація громадського харчування. На сьогодні найбільш актуальні завдання – безперебійне і надійне енерго- і водозабезпечення, утилізація відходів, безпека людей, впорядкування й планування територій. Вже проведено кілька виїзних нарад. Здійснюється щоденний моніторинг виконання цих доручень. Серед інших завдань – недопущення стихійної торгівлі. Відвідувачів ярмарку чекає чимало нового. Йде реконструкція ярмаркової площі та комунікацій, центральної алеї в зоні хати Хіврі, облаштовується нова вхідна арка, оновлюються елементи оформлення. Кількість учасників очікується на рівні минулого року, хоча внески за торгові місця збільшилися майже наполовину. Як пояснили представники дирекції ярмарку, це обумовлено низкою причин. Вже подано понад сто заявок.

Стосовно другого питання, то, як доповів виконуючий обов'язки начальника головного управління агропромислового розвитку ОДА Семен Москаленко, область до збирання врожаю готова. Основний сегмент – пшениця і ячмінь. Перша займає 56 відсотків посівних площ. Внаслідок негоди очікується недобір ранніх зернових, але він буде компенсований пізніми культурами. Є певна строкатість врожайності по районах області, але середня врожайність планується на рівні 37–38 ц/га. Готова й зернозбиральна техніка, парк якої постійно оновлюється. В області збору підлягає 528 тис. га, що на

10 тис.га більше, ніж торік.

У плановому порядку готується до нового навчального року головне управління освіти й науки. Необхідні роботи, як повідомив начальник управління Володимир Мирошниченко, виконуються. Незважаючи на брак коштів, уже майже 45 відсотків шкіл прозвітували про свою повну готовність. Захищені статті фінансуються у повному обсязі, у тому числі й відпустки освітян.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.