Нові перспективи заводу

Загалом же, за словами Сергія Блізнецова, нині тут проводиться модернізація виробничих потужностей підприємства з тим, щоб у наступному році наростити обсяги переробки цукрових буряків до 6 тисяч тонн за добу, а в перспективі – до 2015 року – до 8 тисяч тонн. Також будують нове сушильне відділення, потужність якого становитиме 80 тонн цукру за годину, розпочалися й підготовчі роботи з будівництва інших технологічних приміщень. Якщо нині на заводі працює близько 500 осіб, то збільшення обсягів виробництва сприятиме створенню не одного десятка нових робочих місць із досить пристойною зарплатою, яка зараз у середньому сягає 3000 гривень. До речі, за словами Сергія Блізнецова, працівники підприємства мають повний соціальний пакет, а у зв'язку з початком роботи в літній період тут налагоджено додаткову систему вентиляції, встановлено кулери з питною водою, а побутові та душові кімнати приведено у відповідність до євростандартів.

Стосовно сировинної бази, то у попередні роки вона забезпечувала стабільну роботу Яреськівського цукрозаводу протягом 100 й більше діб, до того ж вона може бути дещо розширена за рахунок як сільгосппідприємств, які входять до складу агропромхолдингу, так і сусідніх бурякосіяльних господарств. До речі, саме це підприємство в попередні роки мало одні з кращих в Україні показники з виходу цукру – 14–15%. Такі досягнення тут мають завдяки оновленню виробничих потужностей, встановленню передового новітнього обладнання кращих європейських фірм.

– Значну увагу на підприємстві приділяють енергозбереженню. Спеціалістами заводу розроблена і впроваджується програма зі зменшення енерговитрат на виробництво цукру, що дає змогу майже вдвічі менше витрачати енергоносіїв на переробку однієї тонни цукрових буряків, – розповідає Сергій Блізнецов. – Скажімо, якщо на аналогічних підприємствах для цього використовують 56 – 57 кубометрів природного газу, то в нас – лише близько 30.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.