На роботу довезе двоколісний друг

– Любительський велоспорт у Полтаві з’явився в 2006 році. Проте ми прагнемо розвинути ще й професійний напрямок, один із найпопулярніших видів спорту в світі, – повідомив прес-секретар Полтавської велоспортивної асоціації “Веспа” Сергій Гуменюк.

За його словами, реалізацію цієї мети уповільнює відсутність велокультури та умов, за яких люди охоче б пересіли на двоколісний транспорт.

– Проблема полягає не лише у створенні велодоріжок, а й у відсутності відповідної інфраструктури, котра включає в себе спеціальні місця для паркування, сервісні центри обслуговування спортсменів тощо. У Полтаві цього, на жаль, поки що немає, – стверджує популяризатор велоспорту.

На думку депутата обласної ради Олександра Іваніни, створити велоінфраструктуру в Полтаві все-таки можна, але, як мінімум, за десять років – приблизно стільки часу знабилося на її побудову в схожому з Полтавою польському місті. Втім, є вже і позитивні вітчизняні зрушення.

– Наприклад, у Львові за ініціативою міського голови діє відповідна програма, згідно з якою до 2019 року периферія міста буде сполучена з центром за допомогою велосипедних доріжок, – говорить Олександр Іваніна.

Нині, незважаючи на відсутність в області належної велоінфраструктури, полтавські велосипедисти продовжують активно пропагувати улюблений вид спорту. Зокрема влаштовують велотурніри, участь у яких беруть не тільки полтавці, а й ентузіасти з інших областей.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.