На заняття – шкільним автобусом

– Цей автобус возитиме не лише школярів. Завдяки йому можна буде вирішити й транспортні проблеми наших спортсменів, туристів, учасників художньої самодіяльності.

Згідно із законодавством школярі потребують підвезення, якщо пішохідна протяжність поза межами населеного пункту перевищує 3 км. Таких дітей у минулому навчальному році в районі було майже 250. На територіях Базилівщинської, Андріївської, Сахнівщинської, Дмитрівської, Старицьківської сільрад дітей підвозять шкільні автобуси. Михайлівських та кошманівських школярів до школи доставляють транспортом сільськогосподарських товариств “ФАРМКО”, “Востокстройгаз” та “Чиста Криниця”, селещинських та абрамівських – возять підприємці коштом сільрад. За доставку учнів Павлівської початкової школи також платить сільська рада. Учні Новотагамлицької школи з Козельщини, Огуївки, Вільного та Латишівки добираються до школи на навчання рейсовим транспортом, але, за домовленістю з перевізниками, за проїзд не платять.

Комплексною програмою розвитку освіти на 2011–2016 роки передбачено придбання автобусів за рахунок Державного бюджету. Як пояснив Євген Сергієнко, є шанс отримати ще один шкільний автобус державним коштом уже до початку нового навчального року. 

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.