Реконструкція й оновлення медичної галузі

Полтавська обласна станція переливання крові, де також побував голова ОДА, щороку заготовляє і переробляє близько 5 тисяч літрів донорської крові та її компонентів. Торік на Полтавській станції зроблений запас для лікарень – 4,5 тисячі літрів, а загалом по області заготовлено 12 тисяч літрів крові. Протягом року тут провели реконструкцію операційної зали на суму 450 тисяч гривень та придбали обладнання на 300 тисяч гривень.

За дослідженнями ВООЗ, близько 60 відсотків хворих, або близько 1,5 мільйона осіб, в Україні потребують паліативної допомоги (це підхід, який дозволяє покращити якість життя пацієнтів із невиліковними захворюваннями та членів їхніх сімей), збільшується кількість хворих похилого віку з серцево-судинною недостатністю, ураженнями нервової системи, іншими хворобами. Враховуючи це, у Полтавській обласній психіатричній лікарні імені О. Мальцева після реконструкції та капремонту відкрито відділення геронтопсихіатричної та паліативної допомоги на 45 ліжок для надання пацієнтам медичної, психологічної та духовної допомоги, їх спеціалізованого лікування та догляду. На ремонт і устаткування загалом витрачено 2 300 тисяч гривень. Олександр Удовіченко ознайомився з медичним устаткуванням відділення.

В обласному центрі профілактики та боротьби зі СНІДом встановлені сучасні біохімічні аналізатори з програмним управлінням, які можуть виконувати 240 аналізів за годину.

Голова облдержадміністрації Олександр Удовіченко поспілкувався з медичними працівниками. Підсумовуючи процеси реформування галузі, він наголосив:

– Це приклад реального виконання тих планів і реалізації тих пріоритетів, які задекларовано в області щодо першочергового розвитку медицини. Всі кошти, які можливо, направлені на оновлення інфраструктури й обладнання. Те, що ми побачили, свідчить: управління охорони здоров’я, самоврядування в особі обласної ради, підтримуючи позицію обласної адміністрації, виділяючи кошти на медицину, ефективно їх використовують.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.