У вирі корисного дозвілля

– Головною особливістю є виховання дітей в дусі Запорізької Січі. Ми прагнемо, аби малеча загартувалася, набралася козацького духу, – говорить він, підкреслюючи, що у таборі практикується традиційне для українців як чоловіче, так і жіноче виховання.

Програма відпочинку надзвичайно насичена. Що не день – цікаві заходи, туристичні походи, ігри. Юнь навчають їздити верхи, стріляти з лука, орієнтуватися на місцевості, виживати в екстремальних умовах.

А ще вихованці табору вивчають лікарські рослини, малюють на пленері. Дівчата – вишивають, плетуть бісером, виготовляють народні іграшки, опановують народні танці.

За час свого існування “Козацька фортеця” перебувала у найрізноманітніших куточках України, зокрема в Черкасах, Запоріжжі, на Херсонщині, Закарпатті. А в останній час міцно “прив’язалася” до Полтавщини.

– Ми обираємо найцікавіші території, щоб діти могли збагатитися враженнями, глибше пізнати природу, історичну спадщину. Торік нам дуже сподобалося на полтавській землі, тому вирішили відвідати її знову, – розповідає Володимир Шерстюк.

Окрім козаків, територію Шишацького району вподобали й православні віряни. Днями за благословіння архієпископа Полтавського і Миргородського Филипа в селі Яреськи розпочалася перша зміна православного табору “Псьол”, роботою якого опікується благочинний Диканського і Шишацького районів, настоятель Яреськівської Свято-Михайлівської церкви отець Богдан. Відтак діти можуть два тижні насолоджуватися природою одного з наймальовничіших куточків Полтавщини. У таборі є всі необхідні для відпочинку та оздоровлення умови: чисте повітря, ліс, річка. Дванадцять корпусів на березі Псла за зміну приймають сотню відпочивальників. Усі діти забезпечені повноцінним чотириразовим харчуванням, що включає свіжі овочі та фрукти, молочні, м’ясні та рибні страви.

Життя православного табору максимально наближено до церковного укладу: молитви, дотримання постів, читання житія святих під час трапези.

Кваліфікований персонал – професійні педагоги та студенти Місіонерської Духовної семінарії – організовує для дітей насичену культурно-розважальну і духовну програми. Проводяться спортивні ігри, змагання, творчі конкурси й концерти, організовуються заняття в різних гуртках. Функціонують також бібліотека, фонотека, є можливість переглядати фільми на духовну тематику.

Відпочинок на свіжому повітрі, купання в річці органічно доповнює вивчення основ православної віри, історії Церкви, національної культури. Відтак юні відпочивальники повернуться звідси додому з масою нових вражень та емоцій.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.