Майнові та природоохоронні питання

Комісія розглянула та підтримала проекти Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Полтавської області на 2011 рік та регіональної Програми поліпшення стану промислової безпеки, охорони і гігієни праці, виробничого середовища на 2011–2013 роки, погодила продовження терміну дії Програми охорони довкілля.  Для детальнішого опрацювання проекту обласної Програми приватизації майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ і міст Полтавської області на 2011–2015 роки комісія вирішила повторно розглянути дані питання в робочому порядку.

Депутати розглянули також інші актуальні питання.

***

Засідання постійної комісії з питань екології та раціонального природокористування провела голова комісії Тетяна Корост. У роботі комісії взяли участь заступник голови облдержадміністрації Володимир Замикула, керівники профільних управлінь, установ та організацій, представники громадськості.

Основна дискусія за участю депутатів Олега Овчаря, Віктора Скочка, Івана Коваля, Юрія Тараненка, Анатолія Попельнюха, Ігоря Чобітька, Віктора Гаркуші, Андрія Прокоф’єва, Івана Близнюка розгорнулася під час опрацювання планового питання стосовно стану малих і середніх річок та водоймищ області й рівня фінансування робіт із поліпшення їхньої водності та очищення від забруднень.

Констатувалося, що нині в області налічується 69 малих водосховищ та 2679 ставків. Оскільки нові водні об’єкти не будуються, постає вимога до райдержадміністрацій та органів місцевого самоврядування зберегти існуючі водойми та їхні гідротехнічні споруди. Є й нагальна необхідність будівництва нових берегоукріплювальних споруд на водних об’єктах для захисту населених пунктів і сільськогосподарських угідь від шкідливої дії вод. Це, у першу чергу, стосується берегової зони Кременчуцького водосховища, де водній абразії піддано 46,2 км берега, а також виконання берегоукріплювальних робіт на річках Псел, Ворскла та Сула у найбільш небезпечних зонах. Враховуючи викладене та висловлені зауваження і пропозиції, члени комісії ухвалили рекомендації, спрямовані на виправлення існуючої ситуації.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.