Якість вища за ціну

– Чи не найбільшу кількість випадків отруєння дітей було зареєстровано в 2001 році – 16. Торік – помітно менше – 6, але один із випадків став фатальним. Цього року ми зафіксували лише два випадки отруєнь, – розповів завідуючий санітарно-гігієнічним відділом обласної СЕС Андрій Михайлов.

Нині під пильним наглядом епідеміологів знаходяться 640 комунальних водопостачальних підприємств області.

Основною причиною отруєнь спеціалісти вважають застаріле обладнання, що постачає воду в домівки.

– У Полтаві досить гарна підземна вода, але водогони не в найкращому стані, вони і впливають на погіршення якості води, яка надходить до споживачів, – пояснює заступник генерального директора, директор центру стандартизації та оцінки відповідності ДП “Полтавастандартметрологія” Наталія Ткаченко.

Фахівці рекомендують вживати бутильовану воду, виготовлену в заводських умовах. А ідеальною, на їхню думку, є жива вода. Вона не лише гамує спрагу, а й зміцнює імунітет. До того ж таку воду можна давати навіть малюкам. Полтава – одне з небагатьох міст, де є жива вода. Зокрема ТМ “Полтавські джерела” від ТОВ “Світанок” визнана однією з кращих питних вод України.

– Жива вода – найвищої якості, але її дуже мало. Якби вся вода в Україні була така, як питна “Полтавські джерела”, кількість населення не зменшувалася б, – стверджує директор Українського інституту екології людини Михайло Курик.

Еколог радить вживати чисту питну воду ТМ “Полтавські джерела” в усіх школах Полтави.

– Це надзвичайно важливо, оскільки дітям необхідно під час навчання відновлювати сили. Школярі повинні мати стовідсоткову гарантію того, що п’ють якісну воду, –  наголошує він.

Із метою забезпечення полтавців екологічно чистою та корисною водою у ТОВ “Світанок” її очищують за допомогою сучасного обладнання.

– Ми використовуємо найкращий метод обробки питної води – озонування. Це не впливає на хімічний склад води, натомість має бактерицидну дію, в результаті чого зберігається природний вміст мікроелементів. Працюємо за принципом “аби не нашкодити”, – ділиться секретом  голова ТОВ “Світанок” Володимир Христофоров.

А свідченням його слів є здоров’я маленьких полтавців та чималий попит на воду від ТОВ “Світанок” у дорослих.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.