Збільшено розмір допомоги при народженні дітей

Таким чином, розмір допомоги при народженні дітей із 9 квітня цього року становить: на першу дитину – 24960 грн; на другу – 49920 грн; на третю і наступних – 99840 грн.

Перша виплата допомоги здійснюється одноразово у розмірі десяти прожиткових мінімумів і складає 8320 грн. Решта суми виплачується рівними частинами за такими схемами: на першу дитину протягом наступних 24 місяців – по 693,33 грн щомісяця; на другу протягом 48 місяців – по 866,67 грн щомісяця; на третю і кожну наступну дитину протягом 72 місяців – по 1271,11 грн.

Для призначення допомоги при народженні дитини одним із батьків дитини чи опікуном до органу праці та соціального захисту населення за умови пред’явлення паспорта або іншого документа, що посвідчує особу, подаються наступні документи: заява, що складається за формою, затвердженою Міністерством праці та соціальної політики України; копія свідоцтва про народження дитини; витяг із Державного реєстру актів цивільного стану громадян про народження дитини для виплати допомоги у зв’язку з народженням дитини, виданий відділом реєстрації актів цивільного стану, або довідка для призначення допомоги при народженні дитини, видана виконавчим органом сільської, селищної, міської (крім міст обласного значення) рад.

Особи, які звертаються за призначенням допомоги при народженні другої дитини або наступних дітей, окрім того, подають довідку про склад сім’ї та копію свідоцтва про народження кожної дитини, яка враховується при визначенні розміру допомоги. Опікуни до того ж подають копію рішення про встановлення опіки.

Слід наголосити: допомога при народженні дитини призначається за умови, що звернення за її призначенням надійшло не пізніше, ніж через 12 календарних місяців після народження дитини.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.