Промисловості – безпечну працю, аграріям – розвиток сіл

Серед винесених на обговорення тем було й питання завищеної плати за землю підприємцями. На пропозицію депутата Геннадія Коваленка комісія рекомендувала профільному управлінню вжити відповідних заходів по вирішенню проблеми.

Депутати заслухали інформацію начальника управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації Дмитра Орлова про хід виконання цільової програми підтримки інвестиційної діяльності, зміцнення міжнародного іміджу та розвитку міжнародного співробітництва Полтавської області на 2011–2013 роки. Відзначалися позитивні тенденції до зростання іноземної інвестиційної активності. Торік в економіку області іноземні інвестори вклали 96,7 млн дол. США прямих інвестицій, що на 133,5% більше від надходжень у 2009 році.

Комісія також розглянула та підтримала проект регіональної Програми поліпшення стану промислової безпеки, охорони і гігієни праці, виробничого середовища на 2011–2013 роки. За інформацією начальника управління Держгірпромнагляду по Полтавській області Сергія Щербака, незважаючи на щорічне зменшення нещасних випадків, рівень виробничого травматизму залишається високим. За даними Міжнародної організації праці, рівень смертельного травматизму в Україні у 8,5 разу вищий, ніж в Англії, у 5,5 разу – ніж у Німеччині. На багатьох підприємствах обладнання експлуатується з істотними відхиленнями від технічних норм, що створює загрозу життю і здоров’ю працюючих. Тому запропоновано прийняти і виконувати відповідну програму.

***

Засідання постійної комісії з питань аграрної політики та земельних відносин за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка, заступника голови облдержадміністрації Володимира Замикули, керівників профільних установ, представників громадськості провів заступник голови комісії Валерій Капленко.

Обговорювався проект Програми соціального розвитку сільських населених пунктів Полтавської області на 2011 рік, який презентував начальник головного управління агропромислового розвитку облдержадміністрації Олександр Сень. Алгоритмом підготовки цього документа було передбачено його формування знизу вгору, від сільських до районних рад з узагальненням на обласному рівні. У ньому, по суті, сконцентровано всі відповідні діючі районні програми, які тепер, за співфінансування з обласного бюджету та спонсорства, передбачатимуть конкретну пооб’єктну роботу на місцях за 13 напрямками. До пріоритетів віднесено дитячі садочки, мережу охорони здоров’я, заклади освіти і культури, транспортне сполучення тощо.

Як зазначив Володимир Замикула, названою Програмою фактично вперше комплексно передбачено подібні заходи для селян, а спільними діями органів виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснено паспортизацію кожного села, створено так звану дорожню карту зі збереження сільських територій, їхньої інфраструктури.

Міцним підгрунтям на 2012-й рік назвав обговорюваний документ Володимир Марченко, зауваживши, що у найближчій перспективі було б доцільно опрацювати аналогічним чином паспорти усіх міст та селищ із тим, аби розробляти програми соціально-економічного розвитку всієї області на наступні роки більш зважено на реальній та достовірній основі. Рекомендовано внести проект програми соціального розвитку сільських населених пунктів на розгляд сесії обласної ради.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.