Бюджетні, медичні й освітні питання

 

Комісія розглянула та підтримала проекти Програми розвитку обласного державного телерадіомовлення Полтавської ОДТРК “Лтава” на 2011–2013 роки, обласної Програми збереженості документів Національного архівного фонду на 2011 рік, обласної Програми відзначення кращих медичних працівників та запровадження Полтавської обласної премії імені

М.В. Скліфосовського. На пропозицію Валерія Пархоменка підтримано проект обласної Програми організаційного забезпечення діяльності судів області на 2011–2015 роки за умови зміни її назви. Відтак запропоновано внести на розгляд п’ятої сесії обласної ради проект обласної Програми сприяння населенню області у судовому захисті та організаційного забезпечення діяльності судів. Депутати підтримали доповнення та зміни до обласної Програми увічнення пам’яті видатних земляків на 2011 рік, включивши до плану заходів створення документального фільму з циклу “Земляки” про видатного поета, літературознавця Миколу Зерова, проведення реконструкції меморіального комплексу “Жертвам фашизму” в с. Великі Липняги Семенівського району. Доповнення до плану заходів на 2011 рік передбачає виділення коштів із обласного бюджету в сумі 149 тис. грн.

Комісія розглянула і схвалила зміни до показників обласного бюджету на поточний рік. За інформацією заступника начальника головного фінансового управління Павла Кропивки, за рахунок додатково отриманих у міжсесійний період трансфертів з Державного бюджету загальний обсяг обласного бюджету збільшується на 136,1 млн грн,

з них за рахунок субвенцій із Державного бюджету – на

132,8 млн грн та додаткової дотації – на 3,3 млн грн. Були розглянуті також інші питання.

***

Під головуванням Михайла Винограда, за участю заступника голови обласної ради Володимира Марченка, заступника голови облдержадміністрації Олександра Коваля пройшло засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я. Комісія розглянула звіти про виконання показників ефективності використання майна керівників підприємств, установ і організацій спільної власності територіальних громад області, які знаходяться в оперативному управлінні головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації.

Також було розглянуто та схвалено проект сесійного рішення про внесення змін до показників обласного бюджету на 2011 рік. Зокрема, з понад 136 млн грн, які надійшли до обласного бюджету у вигляді трансфертів із Держбюджету, 35,5 млн грн планується спрямувати саме на галузь охорони здоров’я. На пропозиції депутатів Леоніда Куроєдова, В’ячеслава Ждана комісія рекомендувала головфінуправлінню ОДА передбачити додаткові кошти для медичних закладів.

Начальник головного управління охорони здоров’я облдержадміністрації Віктор Лисак поінформував депутатів про виконання доручення двадцять шостої сесії обласної ради п’ятого скликання та рекомендацій профільної депутатської комісії, що стосувалися безкоштовного медикаментозного забезпечення операцій в обласному онкодиспансері, придбання медичного обладнання для обласних лікувальних установ. Для цього, відповідно до рішення обласної ради, з обласного бюджету додатково було виділено понад 2 млн грн.

***

Під головуванням Івана Гальченка відбулося засідання постійної комісії з питань освіти, науки, культури, в якому взяли участь заступник голови обласної ради Володимир Марченко, заступник голови облдержадміністрації Олександр Коваль. Комісія розглянула звіти керівників підпорядкованих установ галузі. У ході обговорення проекту рішення про відзначення 15-ї річниці Конституції України та 20-ї річниці Незалежності України, який представив начальник управління культури ОДА Геннадій Фасій, депутатами було внесено ряд пропозицій, які комісія ухвалила як рекомендації. Зокрема Володимир Марченко запропонував залучити до реалізації культурно-мистецьких святкових заходів у обласному центрі Полтавську міську раду, що дасть змогу зекономити бюджетні кошти, які передбачалося сплатити за оренду Палацу дозвілля “Листопад” та Співочого поля. Голова комісії Іван Гальченко, депутати Ірина Балибіна та Петро Ворона запропонували організувати творчий конкурс на підготовку презентаційних друкованих видань та листівок про Полтавську область, які, на думку депутатів, доцільно випустити з нагоди річниці Незалежності України.

Депутати розглянули та попередньо погодили перелік районів області для надання шкільних автобусів у 2011 році. Як повідомив начальник головного управління освіти і науки ОДА, депутат обласної ради Володимир Мирошниченко, відповідно до постанови Уряду цього року в область має надійти 11 шкільних автобусів, придбаних за рахунок Держбюджету. Ще 6 автобусів планується закупити за кошти обласного бюджету. Але занепокоєння викликає те, що районні ради виділили цього року кошти з місцевих бюджетів тільки на закупівлю 4 автобусів при запланованих 20.

На засіданні комісії було розглянуто ряд інших актуальних проблем.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.