Тростянецька городина – городянам підмога

Такі ударні темпи дозволяють швидко та в оптимальні строки закінчити садіння городини. 

Коли помідори визріють, збиратимуть їх вручну, запрошуючи на допомогу студентів полтавських навчальних закладів. Томати з тростянецьких ланів уже кілька років реалізовуються на полтавських ринках. Ціни – доступні, продукція – відмінної якості, тому й не дивно, що тростянецькі помідори користуються підвищеним попитом. Приїздять у сезон городяни у Великий Тростянець і за томатним соком, адже у господарства є своя лінія з переробки помідорів. Тут із районів області закуповують томати для бюджетних організацій. Можна сказати, що тростянецькі овочі годують усю область.

– Щороку засаджуємо помідорами 15–20 гектарів, щоб забезпечити Полтавщину екологічно чистою сортовою овочевою продукцією, – розповідає директор агропідприємства “Тростянець” Анатолій Довгий. – Закуповуємо елітний посівний матеріал – сорти, а не гібриди –  Волгоградський, Персей, Загадка, Ляна, Факел та інші.

  Вирощують тут і огірки, спеціалізуються на літньому їх посіві. Весняний посів  “перебивають” привізні з півдня овочі. А до сезону масового консервування споживачам пропонують місцеві недорогі огірки. Попит є завжди, тим більше, що з приміських господарств поблизу Полтави лише у “Тростянці” стабільно займаються овочами.

Загалом СТОВ обробляє 1450 гектарів. Землі специфічні – важкі суглинки, каже керівник. Коли після дощів настає спека, грунт цементується, стає надтвердим. Тому поля тут  невеликі,  середня площа – 24 гектари. Вже багато років у Великому Тростянці традиційно займаються рослинництвом і тваринництвом.

Господарство  є  племінним із розведення української чорно-рябої молочної  породи корів. Нині тут утримується 700 голів ВРХ, із них 210 – корови. Племінну худобу реалізують і в нашій області, й за її межами. Маючи розвинене тваринництво, значні площі відводять для кормових культур і багаторічних трав. Вирощують також зернові культури. Різнопланова спеціалізація зміцнює економічний стан господарства.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.