Сприятливий час для співпраці

Голова облдержадміністрації відзначив, що на Полтавщині значно зросла кількість газетних і журнальних видань та електронних ЗМІ, вони мають певну фінансову підтримку з боку засновників і співзасновників, у планах – допомога ОДТРК “Лтава” у переході на цифрове мовлення.

Голова обласної ради Іван Момот також відзначив, що обласна рада працює у постійному контакті з комунальними та приватними ЗМІ, депутати завжди відкриті до спілкування, проходять зустрічі з журналістами, де вони можуть одержати відповіді на свої запитання, інформацію про те, як вирішуються проблеми, що існують в різних сферах життя області. Іван Момот також наголосив, що він хотів би, щоб працівники ЗМІ також віднаходили, як це й практикувалося раніше, “больові точки”, але разом із тим відчували й відповідальність за свої матеріали і виступи, бо ж саме вони часто формують думку громадськості, поширюють інформацію про діяльність влади, яка працює попри всі труднощі, дбаючи про конкретних людей. Працювати слід на партнерських засадах, поважаючи одне одного, разом оперативно й конструктивно вирішуючи проблеми полтавської громади, наголосив голова обласної ради.

Генеральний директор ОДТРК “Лтава” Микола Ляпаненко розповів про здобутки творчого колективу, про шлях до створення суспільного телебачення, перехід на цифрове мовлення. Головний редактор Всеукраїнської громадсько-політичної газети “Зоря Полтавщини”,  голова обласної організації НСЖУ Григорій Гринь зазначив, що сьогодні маємо сприятливий час для роботи ЗМІ – не існує перешкод для донесення об’єктивної інформації до читача. Але є дуже болюча проблема: несвоєчасна доставка “Укрпоштою” друкованих періодичних видань, у тому числі й “Зорі Полтавщини”. І так триває уже певний час не з вини полтавських поштовиків, а через так звану “оптимізацію” поштового зв’язку. А кому потрібна газета, яку в селах приносять передплатникові через три дні після її виходу? Це питання надзвичайно серйозне, і вирішувати його треба, запросивши до розмови такого плану ще й поштовиків. Продовжили тему доставки періодики і головні редактори обласних газет “Вечірня Полтава” Володимир Марченко, “Село полтавське” Лариса Коба, редактор Лохвицької районної газети “Зоря” Олександр Москаленко.

Про актуальні проблеми, зокрема фінансові труднощі, які гальмують перехід на цифровий формат, говорили директор ПП “Приватна телекомпанія “Візит” Олександр Мельник, директор ТОВ “Телестудія “Місто” Ігор Кужик. Редактор газети “Телеграф” Олег Булашев, зокрема, зазначив, що хотілося б мати змогу одержувати більше інформації через прес-службу ОДА, доречним було б і відкриття корпункту ОДТРК “Лтава” в Кременчуці.

До розмови долучилися також директор ОКІА “Новини Полтавщини” Надія Дружиніна і начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Перепелиця.

На завершення робочої зустрічі Олександр Удовіченко та Іван Момот привітали керівників ЗМІ з Днем журналіста, який є, власне, спільним святом усіх учасників зустрічі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.