Полтавський марафон Андрія Куркова

– Спочатку вигадую історію в загальних рисах і пишу, імпровізуючи, дві третини роману. Потім роблю паузу, складаю план того, що вже написав. І, проаналізувавши, вибудовую схему останньої третини тексту. Часто кінцівка видозмінюється. Важливо схематично бачити, що пишеш, – поділився власною технологією написання творів письменник.

Разом із Андрієм Курковим до Полтави приїхала молода дніпропетровська літераторка Елеонора Сіндєєва, вона презентувала свою першу книгу “Скарб”, яка у 2009 році стала переможцем конкурсу короткого роману “Євроформат”. Наразі Елеонора Сіндєєва працює над другим романом. Окрім літератури, захоплюється класичною музикою, кінематографом, мистецтвом та фотографією.

– Цей роман можна прочитати за день і декілька днів думати про нього. В книзі “Скарб” Елеонори Сіндєєвої немає насильства, жорстокості, натомість перед читачем постає світ сучасної двадцятип’ятирічної дівчини,

в якої відбувається зміна цінностей, – так представив творчість молодої письменниці Андрій Курков.

Початківцям він радив брати участь у різноманітних літературних конкурсах. Адже сам колись починав із того, що розсилав свої твори по багатьох видавництвах світу. І хоча на перших етапах отримував відмову, його це не засмучувало, навпаки – стимулювало до подальшої роботи.

Останнім часом Андрій Курков працює над топонімічним романом про Львів. Сюжет – досить незвичайний. Відповідальність письменник вбачає в тому, щоб на сторінках книжок не передавати читачам агресію, любити своїх героїв, хоч і негативних.

На зустрічах із читачами Курков багато жартував, згадував цікаві пригоди зі свого життя, розповідав про те, як починав свою письменницьку кар’єру: на позичені у друзів кошти самотужки видав першу книгу, а потім ще й сам продавав її на Андріївському узвозі в Києві. Нині його твори перекладені на 33 мови світу, мають популярність серед читачів пострадянського простору, в Європі.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.