Нові знання в посткризовий період

Під головуванням заступника голови облдержадміністрації Олени Адамович у рамках конференції відбулося засідання обласного Комітету економічних реформ.

– Більшість країн світу використовує інновації в своєму економічному розвитку. Питання полягають у тому, які саме інновації створюються і використовуються, наскільки динамічним є процес і з якими наслідками він реалізується, – наголосила Олена Адамович. – Одним із найважливіших показників інновативності економіки є частка підприємств, що впроваджують інновації. У провідних країнах вона досягає 60%. В економіці України використання інновацій ще не стало головним фактором розвитку, надто повільно йде переорієнтація виробничого потенціалу на новітні технології.

Протягом 2010 року розроблена обласна програма економічних реформ – складова національної програми. Вищі навчальні заклади дали низку істотних пропозицій до документа. На зібранні було висловлено подяку ПолНТУ, який став офіційним науковим партнером програми. У 2010 році розпочато реалізацію 108 важливих для регіону інвестиційних проектів. Зокрема Полтавський гірничо-збагачувальний комбінат залучив більше 30 млн доларів США прямих іноземних інвестицій на впровадження нових технологій. Понад 40 мільйонів гривень вкладено в технічне переозброєння Крюківського вагонобудівного заводу, також впроваджуються 18 проектів по будівництву сучасних комплексів відгодівлі сільськогосподарських тварин загальною вартістю близько мільярда гривень.

У заході взяли участь начальник головного фінансового управління ОДА Володимир Шапошніченко, голова Державної податкової адміністрації у Полтавській області Сергій Міщенко, інші провідні фахівці й науковці в галузі економіки та фінансів. Учасники конференції прийняли резолюцію, у якій запропонували шляхи вирішення проблемних питань інноваційного забезпечення економічного розвитку регіонів.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.