“Миргородський” – полтавській юні

– На першому поверсі головного корпусу – спеціально обладнані кімнати для дітей-інвалідів. Кожна з них розрахована на двох осіб. Щоб дітям із обмеженими фізичними можливостями було зручно діставатися до кімнат, вхід до головного корпусу оснащений пандусами. У літніх спальних корпусах кімнати розраховані на п’ятьох дітей, – розповідає директор закладу Павло Міщенко. – Їдальня оздоровчого центру – простора, оснащена найсучаснішим технологічним обладнанням. На цокольному поверсі знаходяться лікувальні кабінети, де надаються всі необхідні процедури, зокрема гідромасаж.
Під час відпочинку на дітей чекає найрізноманітніша програма. Тут функціонують бібліотека, комп’ютерний клас, гурткова кімната. Дітлахи, які не уявляють свого доз­вілля без регулярних спортивних занять та фізичних вправ, мають змогу поганяти м’яча на футбольному полі, позмагатися на волейбольних та баскетбольних майданчиках, зайнятися гімнастикою, пограти в настільний теніс… Після тренувань юні відпочивальники можуть поплавати в басейні, що функціонує на території оздоровчого центру, або ж у річці.
Насичена й культурно-масова програма. В актовому залі традиційно відбуваються концерти, а на вуличному танцювальному майданчику – молодіжна дискотека.
Дитячий оздоровчий центр “Миргородський” приймає відвідувачів протягом цілого року. За одну зміну (всього їх чотири) тут можуть оздоровитися 220 дітлахів. До першого вересня вільних місць у таборі вже немає.
– Торік у “Миргородському” відпочивали вихованці Полтавської школи-інтернату імені Н. Крупської, Градизької та Кобеляцької шкіл-інтернатів. У цьому році чекаємо дітей із Полтави, Градизька, Миргорода, – повідомив начальник головного управління освіти та науки облдержадміністрації Володимир Мирошниченко.
У дитячому оздоровчому центрі нині створені всі належні побутові та лікувальні умови, необхідні для повноцінного оздоровлення. Тож відпочивальники “Миргородського” надовго запам’ятають час, проведений у цьому закладі. А приємні спогади, як і духов­ний та фізичний гарт, набутий тут, допомагатимуть у становленні юних особистостей.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.